fbpx
Сьогодні
11:58 22 Лют 2020

Справа Гандзюк: суд у Болгарії дозволив екстрадувати Левіна в Україну

Бургаський окружний суд дозволив екстрадицію громадянина України Олексія Левіна (Москала) і розпорядився передати його компетентним органам своєї країни.

Справа про екстрадицію проти нього було розглянуто в БП, так як він знаходився в ув'язненні в Бургасі, передає Мост.

Під час слухання Левін і його болгарський адвокат зробили все можливе, щоб затримати екстрадицію. Серед висунутих аргументів були погані умови утримання під вартою в Україні.

"Сам Москал був непохитний – не хотів повертатися на батьківщину. Він сказав, що в разі екстрадиції в Україну його помістять в секретну в'язницю, де до нього будуть застосовані силові методи", – повідомляє сайт Генпрокуратури Болгарії.

Левін висловив повну готовність допомогти українським слідчим з Болгарії. Говорив, що готовий пройти детектор брехні, щоб довести свою невинність за всіма звинуваченнями.

Зі свого боку, прокурор у справі Георгій Чінев заявив, що немає підстав для відстрочки видачі. При цьому він дорікнув адвокату Левіна, який спочатку просив відкласти справу, а потім відмовився видати українця.

Суддя Катя Георгієва відхилила доводи захисту як необгрунтовані. Вона зазначила, що Левін ще не був засуджений і не знає, чи буде він перебуватиме у в'язниці, щоб зараз перевіряти умови утримання там ув'язнених.

Нагадаємо, 24 січня у Болгарії затримали підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Москаленка (Левіна).

Повідомлялося, що головний підозрюваний Левін змінив зовнішність, ідентифікували за відбитками.

Україна вже працює над екстрадицією головного підозрюваного з Болгарії і сподівається на прискорену процедуру, адже в іншому випадку терміни можуть зайняти роки.

Раніше апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного Павловського.

21 січня Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави обвинуваченого в прихованні злочину проти Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, за іншою підозрою — створення злочинної організації та незаконне зберігання вогнепальної зброї.

20 січня на Херсонщині пройшла спецоперація. Підозри оголосили 9 особам. Серед них двом фігурантам справи вбивства Катерини Гандзюк: Ігорю Павловському та Сергію Торбіну. За даними слідства Ігор Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення.

Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

Підозрюваними співорганізаторами злочину, за даними слідства, є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: