fbpx
Сьогодні
16:10 13 Лют 2020

Справа Гандзюк: апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного Павловського

Апеляційний суд Києва залишив під вартою Ігоря Павловського — фігуранта справи вбивства Катерини Гандзюк, якого підозрюють у створенні злочинної організації на Херсонщині та незаконному зберіганні зброї. Він пробуде під вартою до 4 березня.

Про це hromadske повідомив адвокат підозрюваного Володимир Сергет. Також інформацію підтвердили у прокуратурі.

Адвокат на засіданні суду наголошував на тому, що підозра необґрунтована, адже слідство не надало чітких доказів причетності його підзахисного до злочинів та не обґрунтувало ризики. Також адвокат зазначив, що обшуки у Павловського проходили з порушеннями, а зброю, яку знайшли у Павловського вдома, йому підкинули. Говорив адвокат і про погане самопочуття підзахисного.

Також зхисник додав, що усі допити у цьому провадженні почалися після того, як Ігор Павловський дав свідчення у суді по справі підозрюваного у замовлені нападу на Катерину Гандзюк Владислава Мангера.

"Якщо коротко — він сказав, що бачився з Мангером один раз зовсім по інших питаннях, потім він телефонував йому, але він не взяв слухавку", — сказав адвокат та додав, що, на його думку, ця справа є тиском на підозрюваного, аби він дав потрібні покази у справі Гандзюк.

Водночас прокуратура просила суд не змінювати запобіжний захід для Павловського через ризик його втечі, тиску на свідків й інших фігурантів, а також знищення, спотворення речових доказів.

21 січня Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави обвинуваченого в прихованні злочину проти Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, за іншою підозрою — створення злочинної організації та незаконне зберігання вогнепальної зброї.

20 січня на Херсонщині пройшла спецоперація. Підозри оголосили 9 особам. Серед них двом фігурантам справи вбивства Катерини Гандзюк: Ігорю Павловському та Сергію Торбіну. За даними слідства Ігор Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення.

Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

Нагадаємо, Ігоря Павловського затримали 10 листопада 2018 року та оголосили підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. Згодом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права виходу під заставу. У квітні 2019-го суд Києва змінив підозру з «організації» на «укривання» злочину, а у травні відпустив Павловського під домашній арешт через "незадовільний стан його здоров'я".

У серпні прокуратура уклала угоду з Павловським про те, що він буде свідчити в суді. Обвинувальний акт передали до Приморського суду Одеси. Утім Павловський не приходить на засідання нібито через стан здоров'я.

Підозрюваними співорганізаторами злочину, за даними слідства, є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: