fbpx
Сьогодні
19:35 20 Січ 2020

Справа Гандзюк: Рябошапка розповів про проведені 35 обшуків на Херсонщині та 9 оголошених підозр

20 січня у Херсонській області пройшло 35 обшуків для збору доказів у справі про смертельний напад на активістку Катерину Гандзюк, 9 особам оголосили підозру в причетності до злочинної організації.

Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Офісом генерального прокурора разом зі службою безпеки проведено низку комплексних заходів з протидії організованій злочинності у місті Херсон. Зокрема, проведено 35 обшуків та повідомлено про підозру 9 особам.

Мова йде, зокрема, про створення та участь у діяльності злочинної організації, яка займалася залякуванням, побиттям та знищенням майна наших громадян. Особу, яка підозрюється у створенні цієї організації затримано, їй повідомлено про підозру, на разі вона доставляється до одного з судів Києва для обрання запобіжного заходу.

Крім того, за місцем відбування покарання повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину особі, яка вважається керівником групи осіб, які напали на Катерину Гандзюк.

Велика частина процесуальних дій власне проводилася з метою розкриття злочину, пов'язаного   з нападом на Катерину Гандзюк. Зокрема, слідство цікавлять докази, які б допомогли з'ясувати механізм планування та вчинення цього злочину", – зазначив генпрокурор.

Рябошапка зазначив, що протягом відпрацювання херсонського регіону з метою протидії організованій злочинності було розкрито два розбійних напади й затримано особу, яка перебувала у розшуку у зв'язку зі ще одним злочином. Було вилучено велику частину готівки та зброю.

Зазначимо, Генпрокурор не назвав прізвища підозрюваних у справі Гандзюк.

Служба безпеки України оприлюднила відеозапис щодо затримання колишнього помічника нардепа за підозрою у керівництві злочинною організацією. Це Ігор Павловський, що проходить як обвинувачений у справі Гандзюк.

У понеділок, 20 січня, Офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський. Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк". Обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: