fbpx
Сьогодні
22:28 25 Січ 2020

Справа Гандзюк: екстрадиція Левіна може затягнутися до невизначеного часу

Терміни екстрадиції затриманого в Болгарії Олексія Москаленка (Левіна), підозрюваного в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк, можуть зайняти роки, якщо не буде згоди на спрощену процедуру видачі.

Про це DT.UA повідомило джерело у СБУ.

"Тепер питання в екстрадиції та її термінах, вони можуть варіюватися від 30-40 днів, якщо буде отримано згоду на спрощену процедуру екстрадиції, до невизначеного терміну, що вкрай небажано", – сказало джерело.

За його словами, Левін перебував на високій позиції у рейтингу розшукуваних осіб в Інтерполі, оскільки передбачалася його причетність до вбивства. Болгарська поліція активно розшукувала Левіна, але дані про його місцезнаходження повідомила українська сторона. Групу співробітників СБУ і ГПУ в Болгарії очолював куратор розслідування вбивства Гандзюк, заступник генпрокурора Віктор Трепак.

Фігурант справи під чужим ім'ям переховувався на орендованій квартирі у Бургасі, там він проживав разом із дружиною Мариною.

Наразі Левіна затримано на 72 години за "червоною карткою" Інтерполу (арешт розшукуваної особи для подальшої екстрадиції). Вона ж служить підставою для звернення болгарських правоохоронців до суду для затримання Левіна на 40 днів. За словами співрозмовника, в цей період і має вирішитися питання із процедурою екстрадиції Левіна в Україну.

Нагадаємо, що Олексій Левін був оголошений в розшук у січні минулого року, з поля зору правоохоронних органів він зник у серпні 2018 року. Суд санкціонував його затримання і примусову доставку на засідання для обрання запобіжного заходу. Як повідомляли ЗМІ, Левін деякий час переховувався від українського правосуддя у Домініканській Республіці.

24 січня Офіс прокуратури повідомив, що у Болгарії затримали підозрюваного в організації нападу на Гандзюк Левіна.

20 січня Офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський. Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк". Обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

Пізніше Рябошапка розповів про проведені 35 обшуків на Херсонщині та 9 оголошених підозр.

Також суд взяв Павловського під варту за іншою підозрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: