fbpx
Сьогодні
21:05 27 Січ 2020

Справа Гандзюк: Україна передала Болгарії документи щодо екстрадиції Левіна

Документи, необхідні для екстрадиції затриманого Олексія Левіна до України, були передані правоохоронним органам Болгарії особисто заступником Генерального прокурора Віктором Трепаком 24 січня 2020 року.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

В Офісу підтвердили, що суд в місті Бургас в Болгарії арештував на 40 діб затриманого 24 січня 2020 року Олексія Москаленка (Левіна), який розшукується за підозрою у причетності до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

"Документи, необхідні для екстрадиції затриманого до України, були передані правоохоронним органам Болгарії особисто заступником Генерального прокурора Віктором Трепаком 24 січня 2020 року. Також відбулась зустріч Віктора Трепака з Генеральним прокурором Болгарії Іваном Гешевим, де було обговорено питання швидкої екстрадиції затриманого до України", – йдеться у повідомленні.

Раніше директор Генерального управління Національної поліції Христо Терзійський зазначив, що підозрюваний проживав на території Болгарії з 2018 року і було встановлено, що він в'їхав в країну через прикордонний пункт пропуску Дуранкулак.

"Під час його затримання використовувалася лише фізична сила, і не потрібно було використання зброї", — додав він. Місцеві правоохоронці зазначили, що Левін мав певні фінансові накопичення, що дало йому можливість не працювати у Болгарії.

Також повідомлялося, що головний підозрюваний Левін змінив зовнішність, ідентифікували за відбитками.

Нагадаємо, 24 січня у Болгарії затримали підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Москаленка (Левіна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: