fbpx
Сьогодні
10:25 04 Лют 2020

Разумков відкрив третю сесію Ради дев'ятого скликання

Фото ReutersФото Reuters

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив третю пленарну сесію парламенту 9 скликання.

Передає трансляція парламентського засідання.

У залі зареєструвалися 360 народних депутатів.

Засідання почалося з виступу Разумкова.

На церемонії відкриття сесії були присутні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, члени Кабінету Міністрів та представники посольств і дипломатичних місій.

Після виконання державного гімну під акомпанемент Національного заслуженого академічного хору ім. Верьовки депутати розпочали затвердження порядку денного.

Згідно з планом роботи, парламент сьогодні має розглянути низку змін до Конституції України, зокрема, про зменшення кількості депутатів і закріплення пропорційної виборчої системи.

Після отримання висновку Конституційного суду парламент має розглянути законопроекти стосовно повноважень президента в частині створення незалежних регуляторів органів, звільнення і призначення директорів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Державного бюро розслідувань (ДБР).

Наступний блок змін до основного закону, постанови з роботи над якими заплановані на сьогодні, стосуватиметься права народу на законодавчу ініціативу, додаткових підстав для дострокового припинення повноважень народних депутатів, а також питання уповноважених Верховної Ради.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: