fbpx
Сьогодні
16:30 25 Лип 2022

Кадрові зміни: у "Слузі народу" назвали, хто стане новим генпрокурором та членом КСУ

Фото: Рубрика

Кандидатом на посаду Генерального прокурора є народний депутат "Слуги народу", керівник комітету ВРУ з питань правової політики Андрій Костін. Народна депутатка "Слуги народу" Ольга Совгиря – кандидатка на члена Конституційного Суду України.

Про це повідомили джерела "Рубрики" в українському парламенті.

Також стало відомо, що Василь Малюк залишиться тимчасовим керівником СБУ, поки що нових кадрових призначень не буде.

Депутат від політичної партії "Голос" Ярослав Юрчишин заявив, що у Верховній Раді же почали збирати підписи за призначення Генеральним прокурором Андрія Костіна. Юрчишин зазначив, що така процедура не потрібна для внесення подання президента, але вона «створює враження, що депутати більшості («Слуги народу») на щось впливають.

юрчишин генпрокурор новий

Хто такий Андрій Костін? Довідка

У 1995 році закінчив із відзнакою Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова (спеціальність «Правознавство»). Костін є директором Адвокатської компанії «Право». Заступник голови Ради адвокатів Одеської області. Заступник голови президії Об'єднання адвокатів «Одеська обласна колегія адвокатів». Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року, № 108 у списку.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв'язання спорів. Член делегації для участі у Тристоронній контактній групі, представник в робочій підгрупі з політичних питань Член Національної ради з питань антикорупційної політики.

Андрій Костін брав участь у перемовинах з росією на початку війни, а у червні минулого року вибув із конкурсу на очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Хто така Ольга Совгиря? Довідка

Заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Доктор юридичних наук, професор, працює професором кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: