fbpx
Сьогодні
13:21 17 Лис 2022

ЄС оголосив про новий пакет підтримки для української армії

English version here

Рада ЄС затвердила новий пакет на підтримку Збройних сил України вартістю 16 мільйонів євро.

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель під час пресконференції за підсумками засідання Ради оборони у закордонних справах 15 листопада.

Рада одноголосно ухвалила оборонний пакет у розмірі 16 мільйонів євро в рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки української армії, яку навчає Місія військової допомоги ЄС Україні.

Жозеп Боррель наголосив, що нова допомога враховує запити України та фінансуватиме надання боєприпасів, військового обладнання та платформ, призначених для постачання летальної зброї, а також транспортування, зберігання та обслуговування та ремонт обладнання.

Щодо строків постачання, Верховний представник Боррель заявив, що постачання зброї в Україну є «безперервним потоком», і він відбувається йде щодня.

«Що їм [Україні] потрібно, так це більше боєприпасів, щоб ці [надані системи протиповітряної оборони] працювали. І це потрібно робити щодня. І найважливіший запит, який у нас був, це, безумовно, можливості протиповітряної оборони, тому що [росія] знищує Україну з повітря безпілотниками, літаючими бомбами та ракетами, які іноді запускаються з відстані 1000 км від Києва. Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони. І це те, що ми збираємося забезпечити — безперервний потік боєприпасів, щоб вже надані системи були у повній готовності», сказав топ дипломат.

Голова європейської дипломатії також зазначив, що наразі допомога становить понад €3,1 млрд і сприяє зміцненню спроможності та стійкості Збройних сил України та захисту цивільного населення від військової агресії, що триває.

Підтримка в рамках цього пакету триватимуть 24 місяці та додадуть Україні підтримки ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: