fbpx
Сьогодні
10:27 02 Бер 2021

У Пентагоні розповіли, на що саме виділили $125 млн допомоги Україні

Після оголошення в понеділок про виділення Україні $125 мільйонів у сфері безпеки Пентагон закликав українську сторону не зупиняти реформи в оборонному секторі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Міноборони США.

«Міністерство оборони закликає Україну продовжувати проведення реформ, які посилюють цивільний контроль над військовими, сприяють підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості та закупівлях, а також модернізують її оборонний сектор в інших ключових сферах відповідно до принципів та стандартів НАТО», – підкреслили в Пентагоні.

Водночас у Міноборони США уточнили, що конкретно передбачають $125 мільйонів, офіційно виділених у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки (USAI).

«Пакет USAI включає два додаткові озброєні патрульні катери Mark IV для посилення можливостей України для патрулювання й захисту своїх територіальних вод», – зауважили в Пентагоні.

Таким чином, українська сторона отримає вісім таких катерів від Сполучених Штатів.

Крім того, пакет підтримки для України передбачає надання додаткових контрартилерійських радарів і тактичного обладнання; постійну підтримку супутникової зйомки; обладнання для надання військової медичної допомоги та бойової евакуації.

Як підкреслили в оборонному відомстві США, це сприятиме «посиленню можливостей для ураження противника, а також управління, контролю та ситуативної обізнаності українських сил».

Україна також отримає ще $150 мільйонів цього року, якщо Пентагон разом з Державним департаментом США підтвердять, що Україна досягла достатнього прогресу у ключових оборонних реформах.

Нагадаємо, США виділять Україні $125 млн військової допомоги

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: