fbpx
Сьогодні
13:14 03 Лют 2020

Разумков: Значок, мандат і посада нардепа – це не привілей, а відповідальність

Фото ReutersФото Reuters

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков закликав депутатів думати, про що вони говорять, пам'ятати, звідки вони прийшли у парламент і перестати жити в іншій реальності.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради 3 лютого.

"Хотів би звернутись до всіх народних депутатів, що б ми іноді більш зважено ставились до того, що ми говоримо. Не лише під час ефірів , але і під час спілкування з людьми.

Думаю, що багато з тих, хто сьогодні працює у Верховній Раді, розділяли ту позицію, що іноді складається враження, що коли людина потрапляє у ВР – то клімат стає інший якийсь, вакуум, і люди починають жити в якісь іншій реальності, відірвані від суспільства, відірвані від людей і від проблем, які є у людей.

Не треба забувати, що ситуація може швидко змінитись – і з не зовсім і не завжди, але зручних крісел ВР можна опинитися знову ближче до людей".

Разумков додав, що у нардепів, як і у всіх людей є право робити помилки, але відповідальність на парламентарях більша.

Він також порадив усім "частіше спілкуватися з людьми, чути їхні проблеми, і якщо є можливість намагатися допомагати їх вирішувати".

Спікер Ради також закликав нардепів "залишатися людьми", щоб не було соромно дивитися людям в очі ні під час каденції, ні після, бо "значок, мандат і посада нардепа – це не привілей, а відповідальність".

Він нагадав, що треба "притримуватись того, що ми обіцяли людям, що Верховна Рада 9 скликання буде іншою, а не такою, про яку сьогодні багато що говорять у соцмережах і ЗМІ".

Нагадаємо, 25-річний народний депутат від "Слуги народу" Євген Брагар в ефірі одного з токшоу на ТБ запропонував жінці пенсійного віку продати її собаку, щоб заплатити за спожитий газ. При цьому він уточнив, що пес має бути елітної породи.

Брагар вже вибачився за пораду пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за газ.

У "Слузі народу" теж вибачилися за слова свого нардепа щодо собаки.

Пенсіонерка різко відреагувала на пораду нардепа Брагара про газ та собаку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: