fbpx
Сьогодні
12:08 02 Лют 2020

У "Голосі" пояснили, чому не підтримали закон про ринок землі у першому читанні

Голова парламентської фракції партії "Голос" Сергій Рахманін пояснив, чому його політсила не голосувала за законопроект про ринок землі у першому читанні, хоча підтримує його введення.

Рахманін наголосив, що "Голос" категорично не влаштовував законопроект про ринок землі в тому вигляді, в якому він був винесений на перше читання в Раді.

"В нас у програмі записано, що ми виступаємо за ринок землі, але при дотриманні деяких умов. Ці умови означають, що ми дбаємо про те, щоб розкриття ринку землі в першу чергу працювало на інтереси дрібних і середніх фермерів", — пояснив він в інтерв'ю журналу НВ.

За словами Рахманіна, у "Голосу" була низка зауважень, які стосувалися концентрації землі в одних руках, обмежень на купівлю землі для спекулянтів, для представників країни-агресора, а також питань ціноутворення.

"Будуть ці правки враховані чи ні, стане визначальним для нас (при голосуванні у другому читанні – ред.)", — заявив він.

Голова фракції "Голосу" зазначив, що законопроект можна було б підтримати у першому читанні, якби він був концептуально вірний і потребував невеликої корекції.

"На жаль, законопроект про землю не такий", — сказав він.

Рахманін додав, що "за вагою і глибиною" законопроект про землю можна порівняти зі змінами в Конституції.

Раніше у "Слузі народу" розповіли, скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Також Рада підтримала продаж землі через Інтернет в першому читанні.

17 грудня під Верховною Радою сталися сутички під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі.

Зеленський відреагував на сутички під Радою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: