fbpx
Сьогодні
12:12 17 Гру 2019

Під Радою на мітингу сталися сутички, застосували зеленку та сльозогінний газ

Під Верховною Радою сталися сутички під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі.

Як повідомляє hromadske, представники націоналістичної організації "Нацкорпус" хотіли встановити намети перед будівлею парламенту. Поліцейські спецпризначення запитали у них, чи є дозвіл на встановлення наметів. Через це сталися сутички протестувальників з правоохоронцями.

Представники "Нацкорпусу" облили зеленкою поліцейських. Правоохоронці натомість використали сльозогінний газ.

Раніше повідомлялося, що 17 грудня під будівлею Верховної Ради зібрався мітинг, учасники якого вимагають не допустити ухвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку сільськогосподарського призначення.

сутички під радою

Мітинг організували низка політичних сил, серед яких "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Аграрна партія" та "Національний корпус". Загалом, за даними поліції, в акції протесту беруть участь 1,5-2 тисячі людей.

Відзначається, що у сутичках постраждали двоє журналістів – Вікторія Рощина та оператор Олексій Нікулін. Їх забризкали сльозогінним газом.

Також у журналістки з рук вибили телефон, коли вона фільмувала бійку.

Під Радою встановили вже три намети так званого "земельного майдану". Поліція намагається перешкодити і знести їх.

Зазначимо, що станом на ранок 17 грудня у порядку денному парламенту не було законопроєкту про запровадження ринку сільськогосподарських земель у другому читанні, проте 16 грудня голова фракції більшості "Слуги Народу" Давид Арахамія повідомив, що Рада може почати розглядати цей законопроєкт 17 грудня. "Я не бачу яких-небудь причин, чому зараз ми маємо відкладати голосування по ринку землі. Там багато правок. Я не маю на увазі, що ми проголосуємо та ухвалимо — ми просто почнемо", — повідомив Арахамія.

Загалом депутати подали до законопроєкту про ринок сільськогосподарської землі понад 4 тисячі правок. Більшість з них стосуються права іноземців купувати українську землю, а також максимально можливої площі сільгоспземель, яку можна буде концентрувати в одних руках.

Земельна реформа передбачає фінансову підтримку дрібних фермерів, водночас вона також має сприяти розвитку середніх і великих фермерів, повідомив заступник міністра розвитку економіки Тарас Висоцький.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: