fbpx
Сьогодні
17:57 21 Січ 2020

Вбивство Гандзюк: суд взяв Павловського під варту за іншою підозрою

Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави обвинуваченого в прихованні злочину проти Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, за іншою підозрою — створення злочинної організації та незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Про це передає hromadske із зали суду.

За даними слідства Ігор Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення. У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох активістів у квітні 2018 року та масові заворушення біля Олешківської районної ради Херсонської області у травні 2018 року. Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

Адвокати підозрюваного кажуть,що підозра необгрунтована, адже слідство не надало чітких доказів причетності Павловського до цих злочинів. Також вони зазначили, що їхній підзахисний хворіє і не може ходити без милиць. Адвокати також стверджують, що зброю, яку знайли у Павловського вдома, йому підкинули.

Сам підозрюваний підтримав своїх авдокатів.

Під час спілкування із журналістами Павловський не коментував нову підозру, лише зазначив, що знає людей, про яких йшлося у підозрі. Зокрема Сергія Брагу, який за даними слідства причетний до підпалу авто активістів. Однак заперечив свою співпрацю з ними. Також він підтвердив, що знайомий з членами громадського формування із Нової Каховки «Ніхто крім нас» та її очільником Русланом Агаєвим. За даними слідства, вони були причетні до масових заворушень під Олешківської райрадою у травні 2018 року.

У понеділок, 20 січня, Офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський. Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк". Обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

Пізніше Рябошапка розповів про проведені 35 обшуків на Херсонщині та 9 оголошених підозр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: