fbpx
Сьогодні
14:03 11 Січ 2020

Авіакатастрофа в Ірані: в МАУ розповіли, чому не скасували рейс

У компанії "Міжнародні авіалінії України" заявили, що польоти до Тегерану здійснювалися на підставі дозволу двох країн і на момент вильоту із аеропорту "Бориспіль" ніякої інформації про можливі загрози у авіакомпанії не було.

Про це під час пресконференції заявив президент компанії Євген Дихне, повідомляє УНН.

"Виконання польотів цивільними повітряними суднами виконується на підставі дозволу двох країн: країни, в яку авіакомпанія виконує політ і простір, який нормативно керується державними органами, авіаційними службами і державною авіаційною службою тієї країни, під прапором якої авіакомпанія виконує польоти. На момент вильоту із аеропорту "Бориспіль" ніякої інформації про можливі загрози у авіакомпанії не було. На момент вильоту із "аеропорту Тегеран" також ніякої інформації у авіакомпанії не було, і ніяких рішень зі сторони відповідальних адміністрацій доведено до нашого відома не було", – зазначив він.

Дихне також навів приклад, як відбувалися польоти під час конфлікту між Індією та Пакистаном.

"Коли відбувалися події між Індією та Пакистаном, пакистанська адміністрація авіаційного транспорту видала ноти про припинення польотів у їх повітряному просторі. І всі авіакомпанії світу виконують ці вимоги. Є утвердженні міжнародні норми поведінки в області цивільної авіації, як діє авіакомпанія", – додав він.

Раніше ОПУ оприлюднив фото з місця трагедії та повідомив, що Зеленський звернеться до українців.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Президент Ірану Хасан Рухані обіцяє провести розслідування та покарати винних військових у збитті українського літака.

Президент МАУ також відреагував на визнання Ірану про катастрофу літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: