fbpx
Сьогодні
12:01 11 Січ 2020

Офіс президента оприлюднив фото з місця трагедії літака в Ірані та повідомив, що Зеленський звернеться до українців

Оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням Президента Володимира Зеленського для розслідування авіакатастрофи літака українських авіаліній МАУ в Ірані, від початку отримував усю необхідну інформацію.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Зазначається, що нашим фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об'єктивно та в стислі терміни. Політична частина роботи завершена.

Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури.

Авіакатастрофа в Ірані

Авіакатастрофа в Ірані

Авіакатастрофа в Ірані

Авіакатастрофа в Ірані

Авіакатастрофа в Ірані

Авіакатастрофа в Ірані

Авіакатастрофа в Ірані

Також повідомляється, що у суботу, 11 січня, Президент України Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака МАУ в Тегерані. Відеозвернення відбудеться після консультацій Глави держави з групою українських фахівців, що працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами та телефонної розмови з Президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані, яка запланована на 17:00 у суботу.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Президент Ірану Хасан Рухані обіцяє провести розслідування та покарати винних військових у збитті українського літака.

Президент МАУ також відреагував на визнання Ірану про катастрофу літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: