fbpx
Сьогодні
07:00 11 Січ 2020

Іран офіційно визнав, що "помилково" збив український лайнер МАУ

Генералітет іранських збройних сил оголосив в суботу вранці, що літак був збитий в результаті «помилки на людському рівні» (в оригіналі – human error).

Про це повідомляє BBC.

Відповідальні сторони будуть притягнуті до відповідальності, йдеться в повідомленні, показаному по державному телебаченню Ірану, а уряд приносить свої вибачення сім'ям жертв, в тому числі іноземцям.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф написав: "Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування збройних сил: людська помилка під час кризи, викликаного авантюризмом США, привела до катастрофи. Ми глибоко шкодуємо, приносимо вибачення і співчуття нашому народові, сім'ям всіх жертв і іншим постраждалим країнам".

У заяві військових, оприлюдненому державними ЗМІ Ірану, йдеться, що літак був прийнятий за ворожу ціль після того, як він повернув до "чутливого" військовому центру Революційної гвардії. "Військові були на найвищому рівні готовності" через загострення відносин з США, сказано в заяві.

"У такому стані, через людську помилку і ненавмисно, літак був збитий". Військове командування вибачилося за катастрофу і заявило, що оновить свої системи, щоб запобігти подібні помилки в майбутньому. У заяві говориться, що відповідальні будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна вимагатиме компенсацій.

Раніше у мережі виклали відео трагедії.

У цій катастрофі світ втратив 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усвідомити це важко і боляче. Саме тому ділимося з вами тим, де шукати підтримки у важкий час, і як підтримати тих, по кому вдарила трагедія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: