fbpx
Сьогодні
21:25 13 Сер 2019

Данилюк також прокоментував відставку Безсмертного

Фото: "Українська правда"

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк констатує, що перемир'я на Донбасі не діє повною мірою через атаки із боку проросійських бойовиків, але є надія, що інтенсивність обстрілів буде менша.

Слова секретаря РНБО наводить НВ.

"Я говорив, що перемир'я було досягнуте, ви знаєте, це було "хлібне перемир'я", 22 липня. Тоді було домовлено про це, і навіть до кінця липня у нас було різке падіння обстрілів – до 15 обстрілів окупаційних військ. Це значно менше, ніж відбувалося раніше. І далі також, на початку серпня було помітне зменшення кількості обстрілів. Але був певний період, коли дійсно не було обстрілів, і це фіксувалося і підтверджувалося, зокрема і нашими військовими", — заявив Данилюк.

За його словами, це перемир'я важливе для відводу військ у Станиці Луганській і початку відновлення моста і розмінування. Він додав, що "коли гинуть наші солдати, то говорити, що зараз стійке перемир'я не можна".

На уточнювальне запитання, чи можна констатувати, що перемир'я вже не діє, секретар РНБО сказав, що обстріли продовжуються.

"Перемир'я – це коли немає обстрілів, коли не гинуть наші солдати. На жаль, цього зараз не відбувається. Але все ж таки є сподівання, що інтенсивність цих обстрілів буде менша", — пояснив Данилюк.

За його словами, ці надії пов'язані з увагою світової спільноти до того, "чи насправді сторона агресора дотримується своїх зобов'язань", і це питання, запевнив секретар РНБО, постійно піднімається на міжнародному рівні.

Крім того, Данилюк прокоментував звільнення представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Романа Безсмертного.

"Є позиція Офісу, я тільки можу її підтвердити. Дійсно, команда формувалася президентом Кучмою, він пропонував людей, і зараз у співпраці з ним і приймаються рішення щодо зміни команди. Врешті-решт тристороння група має ефективно працювати, і зараз делегована ця функція з формування групи президенту Кучмі Леоніду Даниловичу", — пояснив секретар РНБО.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ, котрим звільнив Романа Безсмертного від виконання обов'язків представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи.

При цьому офіс президента Володимира Зеленського на питання, що стало причиною звільнення Романа Безсмертного з посади представника України у ТКГ, відповів, що під керівництвом Леоніда Кучми формується найбільш ефективна команда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: