fbpx
Сьогодні
19:06 19 Тра 2019

Портнов заявив, що буде розслідувати "злочини Порошенка"

Фото: strana.ua

Екс-заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов має намір негайно розпочати подачу заяв в НАБУ та ДБР про злочини, нібито скоєні Петром Порошенком і людьми з його оточення.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Страна.ua.

"У головному фокусі – ті зловживання, які викликали найбільший резонанс у суспільстві. Це розкрадання в армії, історія з оборонним замовленням заводу Кузня на Рибальському і продаж цього активу за 300 мільйонів доларів, а також панамські офшори п'ятого президент", – заявив він.

Портнов переконаний, що українські суди задовольнять клопотання прокурорів про взяття під варту Порошенка. При цьому він також вважає за необхідне забезпечення арешту майна президента і його активів, у тому числі в офшорній юрисдикції. Наголошується, що команда Портнова вже провела підготовчу роботу і консультації в Панамі та Великий Британії з цією метою.

За словами Портнова, в першу чергу кримінальне переслідування загрожує голові фракції БПП в парламенті Артуру Герасимову, голові фракції "Народного Фронту" Максиму Бурбаку, колишньому заступнику голови Адміністрації президента Олексію Філатову, нардепу Сергію Пашинському та комерсантам-чиновникам з оточення Порошенка.

"Прізвища всі відомі і вони на слуху – зараз ми задокументували понад 10 заяв про злочини, щоб подати їх через два-три дні, тому що потрібно їх процесуальне оформлення", – заявив Портнов.

Раніше повідомлялося,  що до України повернувся екс-заступник голови Адміністрації Януковича Портнов.

У Зеленського звинуватили Луценка у поверненні Портнова в Україну.

Народний депутат Мустафа Найєм також назвав повернення Портнова – символічним підсумком президентства Порошенка і "ефективності" Генпрокурора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: