fbpx
Сьогодні
12:09 19 Тра 2019

До України повернувся екс-заступник голови Адміністрації Януковича Портнов

В Україні після п'ятирічної відсутності повернувся юрист Андрій Портнов.

Про це він сам повідомив у своєму телеграм-каналі. Він опублікував фото, на якому він стоїть біля терміналу аеропорту "Бориспіль".

"Друзі, більше п'яти років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, які залишили Україну, – пора повертатися, будувати і відновлювати. Привіт, моя дорога Батьківщина!", – написав він.

Відзначимо, 21 квітня, в день другого туру голосування на виборах президента України, заступник голови адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов анонсував своє повернення в Україну в травні 2019 року.

У команді новообраного президента України Володимира Зеленського заперечують наявність зв'язків з Портновим.

Андрій Портнов був радником президента України Віктора Януковича в 2011-2014 роках, був заступником глави адміністрації президента і займався питаннями судоустрою. До цього, з 2005 по 2010 рік, був головним юристом команди Юлії Тимошенко. Також був членом Ради Національного банку України в 2010-2014 роках.

15 січня 2015 року МВС України оголосило Портнова в розшук у кримінальній справі, на основі ст. 191 ч. 3 Кримінального кодексу (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

12 квітня 2016 року Європейський Союз виконав рішення Суду ЄС у справі Portnov VS EU Council, яким були визнані протиправними діями Ради Євросоюзу про введення міжнародних санкцій відносно Портнова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: