fbpx
Сьогодні
14:47 25 Кві 2019

"Жінка відваги": батько Гандзюк отримав від Йованович міжнародну відзнаку, якою нагороджено його доньку

Фото facebook.com/gandziukgate

Посольство США в Україні нагородило Катерину Гандзюк міжнародною відзнакою "Woman of Courage" за невтомні зусилля по боротьбі із корупцією та захистом свободи та демократії в Україні посмертно. Нагороду отримував її батько Віктор Гандзюк.

Про це повідомляється на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Нагороду вручала Посол США в Україні Марі Йованович. Вона закликала завершити розслідування та притягнути до відповідальності злочинців.

«Катя була невигідною і страшною для корупціонерів, тому її вбили. Слідство саботувало розслідування нападу на неї, і…

Posted by Tetiana Pechonchyk on Wednesday, April 24, 2019

Вчора у посольстві США в Україні батьку Каті Гандзюк, Віктор Гандзюк, була вручена міжнародна відзнака «Українська жінка…

Posted by Masi Nayyem on Thursday, April 25, 2019

 

Віктор Гандзюк зазначив, що дочка боролася з корупцією і була "невигідною", тому її вбили.

"Хотілось би, щоб убивці були знайдені", – сказав він.

За словами Гандзюка, слідство саботують.

"За це ніхто не поніс покарання. Слідство так і не доведено до кінця, хоча вже півроку, як Каті немає серед нас. Ми знаємо, наскільки високопоставлені і фінансово багаті люди підозрюються в замовленні [злочину], але ми не думали, що настільки безпорадними будуть держава, прокуратура, поліція, що настільки корумпованими і безпорадними будуть суди. Усе, що робилося у слідстві щодо справи Каті, робилося лише завдяки активістам і громадськості. Завдяки групі друзів, колег, родичів, які об'єдналися в ініціативу "Хто замовив Катю Гандзюк?", і лише після акцій і посилань у бік правоохоронних органів якісь просування в цьому слідстві були", – сказав він.

Також Гандзюк уважає, що не було "політичної волі", щоб слідство тривало.

"Я зустрічався з президентом [Петром Порошенком], однак він не прислухався до моїх переконань. Уважаю, що смерть Каті – це кривава пляма на історії сучасної України, і без вирішення цієї проблеми неможливий подальший поступальний демократичний розвиток нашої країни. Тому що в демократичній розвинутій країні людину не повинні вбивати за її переконання, за її активну позицію, за те, що вона бореться з негативними сторінками суспільства, із корупцією", – заявив він.

Народний депутат Мустафа Найєм опублікував відео з виступом батька активістки в посольстві США.

Виктор Гандзюк на церемонии награждения премией «Женщины отваги» в посольстве США в Украине.

Posted by Mustafa Nayyem on Wednesday, April 24, 2019

 

Довідка. "Жінка відваги" – щорічна премія, яку вручають найсміливішим жінкам світу. Основна церемонія відбувалась у Вашингтоні 7 березня. Там про Катерину Гандзюк говорив державний секретар США Майкл Помпео.

Нагадаємо, на початку квітня цього року підозрюваного у вбивстві Гандзюк Ігорю Павловському змінили підозру з "організації вбивства" на "покривання злочину". Адвокат Павловського намагається домогтися його звільнення з-під варти.

Також захисники підозрюваного у замовленні вбивства херсонської активістки Владислава Мангера просять скасувати йому підозру, тобто фактично виключити Мангера зі справи у якості підозрюваного.

Напередодні стало відомо, що Мангеру змінили підозру з замовлення вбивства на побиття.

Луценко заявив, що главі Херсонської обласної ради Владиславу Мангер змінили підозра у справі про вбивство Катерини Гандзюк, виходячи з нових доказів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: