fbpx
Сьогодні
09:20 25 Кві 2019

ГПУ пояснила, чому Мангеру пом'якшили статтю

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру змінили підозру у справі про вбивство Катерини Гандзюк з огляду на нові докази.

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, коментуючи інформацію "Слідства. Інфо" про те, що Мангера вже підозрюють у замовленні не вбивства, а побиття херсонської активістки, внаслідок якого вона померла, передає "Українська правда".

"Так, Владиславу Мангеру органом досудового розслідування змінено підозру на ч.3 ст. 27 та ч.2 ст. 27, ч.2 ст. 121 КК України як організатору злочину, скоєного за попередньою змовою групою осіб. Підозру змінено, виходячи із здобутих доказів та наявних у слідства підстав" – пояснила Сарган.

2 частина 121 статті ККУ – "умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого"

"Все узгоджується з адвокатами загиблої", – запевнила Сарган. 

Раніше голову Херсонської облради підозрювали в організації вбивства й умисному вбивстві. Така стаття загрожувала б позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним ув'язненням. Тепер Мангеру загрожує позбавлення волі на 7-10 років.

Іншим фігурантам цієї справи вже також змінили підозру.

Нагадаємо, суд по продовженню терміну відсторонення Мангера з посади голови Херсонської облради декілька разів переносили через хворобу підозрюваного.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: