fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:31 23 Гру 2018

У столиці Болгарії поліція перешкодила проукраїнській акції проти агресії РФ на Азові

У столиці Болгарії Софії поліція завадила проукраїнській протестній акції біля подарованої Росією новорічної ялинки, під якою активісти вимагали звільнення полонених моряків ВМС України.

Про це повідомляє болгарське видання Faktor.bg.

"Болгари й українці зібралися сьогодні о 15:00 біля собору Святої Неділі, перед скандальною новорічною ялинкою, яку посол Росії Анатолій Макаров подарував мешканцям Софії кілька днів тому від імені уряду в Москві. Їхня акція – протест проти агресивної російської політики. Громадяни вимагали свободи для українських моряків, заарештованих у Керченській протоці. Невдоволені політикою Кремля махали українським прапором і плакатами з вимогою зупинити російську агресію", – повідомляє болгарське видання.

Зазначається, що активісти розмістили біля підніжжя ялинки символічні кораблики з іменами полонених моряків, які згодом почепили на саме дерево, разом із листівками проти російської агресії.

Проте на місце викликали поліцію, яка ідентифікувала всіх учасників і заходилася зривати з ялинки листівки, кораблики та прапорці України і Болгарії.

Відповідне відео на своїй сторінці у Facebook розмістила одна з учасниць пікету Марта Георгева.

Posted by Marta Georgieva on Sunday, December 23, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: