fbpx
Сегодня
Обзор 10:23 02 Июл 2018

План на неделю. Лучшие образовательные события: 2-8 июля

Неожиданно подкрался второй месяц лета. Дни сейчас длинные, а ночи - короткие, поэтому это лучшее время для активной деятельности и постановки новых целей (укр.).

Завжди хочеться похвалити себе за нові знання та навички, однак їх не так легко отримати, як хотілося б. Саме тому майстер-класи, лекції, публічні обговорення дають змогу у реальному часі підтягнути знання з різних сфер, отримати поштовх до розвитку у нових областях та стати кращим. У наступні 5 днів пропонуємо вам обрати щось з нашого списку, а потім похвалити себе за відданість у нелегкій справі вдосконалення 😉

Що українського в українській літературі?

Що: Що українського в українській літературі?

Де: Музей історії Києва

Коли: 3 липня о 9:30

Вхід: 300 грн, студенти та пенсіонери 150 грн

Згадуємо уроки літератури у школі, щось пам'ятаєте? Так-так, Шевченко, Франко, Котляревський. Деяким українська література бачиться одноманітною та нудною, а інші нею захоплюються та пропагують. Ми ж пропонуємо не сперечатися, а розібратися в унікальності українського літературного стилю та віднайти ті акценти у популярних авторів, що роблять нашу літературу унікальною.

Чи є в нашій літературі те, що можна вважати суто українським — ті унікальні форми та стиль, що неможливо знайти в інших літературах світу та які формати та стилістики використовується українськими письменниками від Котляревського до Жадана та Андруховича?

"Рубрика" – інформаційний партнер цього public talk, і однозначно радимо відвідати.

Лінк на івент

Оборонні технології в Україні та світі

Що: Оборонні технології в Україні та світі

Де: 1991 Civic Tech Center

Коли: 4 липня о 19:00

Вхід: 200 грн на місці, 150 за попередньою реєстрацією

У непростий для України час оборонна сфера відіграє одну з ключових ролей, виступаючи «руками» нашого захисту. Всім відомо, що новітні технології приходять у повсякденне життя саме з оборонної та військової сфери. Ми знайшли лекцію про оборонні технології, що відкриють завісу секретів про інновації у цій сфері та їхньому вплив на нашу країну.

Спікер: Денис Гурак — менеджер установ та підприємств державного сектору, а також партнер та член Наглядової ради Платформи розвитку інновацій, старший науковий співробітник американського think tank — The Potomac Foundation. Окрім того, виконавчий директор Асоціації «Україна-Франція». У минулому обіймав посаду заступника Генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності ДК «Укроборонпром».

Лінк на івент

Життя і смерть: загадка на кінцях хромосом

Що: Життя і смерть: загадка на кінцях хромосом

Де: FREUD HOUSE club

Коли: 4 липня о 19:00

Вхід: он-лайн 150 грн, на місці – 200 грн

Тема довголіття актуальна всім у будь-який час. Однак, що лежить в основі механізму старіння? Стирання теломер на кінцях клітин приводить до неможливості їх ділення і, тим самим, наближає старіння. За це у 2009 році була вручена Нобелівська премія з фізіології і медицини. Як сповільнити старіння, що його прискорює та багато цікавих лайфхаків буде на цій лекції.

Лінк на івент

Літфакультатів

Що: Літфакультатів | [Чи не] пляжне читання: роман-головоломка

Де: BOtaN

Коли: 7 липня о 13:00

Вхід: 200 грн

Ви знали, що можна вийти зі звичного кола, коли автор веде за собою читача, а він покірно кориться і рушає за ним? Ви б хотіли спробувати по-іншому, стати активним читачем та змінити підхід до читання?

Романи Кальвіно і Павича, новий класик Марк Данилевський зі своїм божевільним романом «Будинок листя» і дивний експеримент Джей Джей Абрамса під назвою «S.». Але ж є ще проза Пріста, Пінчона, Пауерса, Макінтоша. Чи правда, що ми давно маємо справу з прозою нового типу?

"Botan" 7 липня – і читатимеш усвідомлено

Лінк на івент

Нейроестетіка. Як наш мозок бачить прекрасне

Що: Нейроестетіка. Як наш мозок бачить прекрасне

Де: 7 липня о 16:00

Коли: Impact Hub Odessa

Вхід: 300 грн

Влітку частину Києва можна зустріти не на дачі, а в Одесі. Ми не можемо дозволити вам нудьгувати навіть у вихідні. Для вас, любителів Одеси вихідного дня, лекція про красу у одному з найулюбленіших міст України. Можливо, краса не править світом, однак прекрасне змушує коритися та піддаватися багатьох. Закони та історія естетики у контексті світових шедеврів. Створення правильного естетичного образу та багато інших секретів чекають на вас 7 липня у Одесі. Відпочинок – це не тільки пляж, а й активна розумова діяльність.

— Мистецтво + нейрофізіологія = нейроестетика.

— Чи можна вірити своїм очам? Чому виникають зорові ілюзії?

— Як викликати приємні емоції за допомогою образів: 8 законів естетичного сприйняття.

— Універсальні рецепти створення шедеврів: міф чи реальність?

— Галюцинації і синестезія: забавні аномалії роботи мозку або основа відчуттів і усвідомлення?

— Мозок і секрет успіху імпресіоністів і стилю диско. Що спільного між Дженніфер Лопес і чайкою сріблястою?

— Як викликати приємні емоції за допомогою образів: 8 законів естетичного сприйняття.

Лінк на івент

8
560

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: