fbpx
Сьогодні
Огляд 10:23 02 Лип 2018

План на тиждень. Кращі освітні події: 2-8 липня

Несподівано підкрався другий місяць літа. Дні зараз довгі, а ночі – короткі, тому це кращий час для активної діяльності та постановки нових цілей.

Завжди хочеться похвалити себе за нові знання та навички, однак їх не так легко отримати, як хотілося б. Саме тому майстер-класи, лекції, публічні обговорення дають змогу у реальному часі підтягнути знання з різних сфер, отримати поштовх до розвитку у нових областях та стати кращим. У наступні 5 днів пропонуємо вам обрати щось з нашого списку, а потім похвалити себе за відданість у нелегкій справі вдосконалення 😉

Що українського в українській літературі?

Що: Що українського в українській літературі?

Де: Музей історії Києва

Коли: 3 липня о 9:30

Вхід: 300 грн, студенти та пенсіонери 150 грн

Згадуємо уроки літератури у школі, щось пам'ятаєте? Так-так, Шевченко, Франко, Котляревський. Деяким українська література бачиться одноманітною та нудною, а інші нею захоплюються та пропагують. Ми ж пропонуємо не сперечатися, а розібратися в унікальності українського літературного стилю та віднайти ті акценти у популярних авторів, що роблять нашу літературу унікальною.

Чи є в нашій літературі те, що можна вважати суто українським – ті унікальні форми та стиль, що неможливо знайти в інших літературах світу та які формати та стилістики використовується українськими письменниками від Котляревського до Жадана та Андруховича?

"Рубрика" – інформаційний партнер цього public talk, і однозначно радимо відвідати.

Лінк на івент

Оборонні технології в Україні та світі

Що: Оборонні технології в Україні та світі

Де: 1991 Civic Tech Center

Коли: 4 липня о 19:00

Вхід: 200 грн на місці, 150 за попередньою реєстрацією

У непростий для України час оборонна сфера відіграє одну з ключових ролей, виступаючи "руками" нашого захисту. Всім відомо, що новітні технології приходять у повсякденне життя саме з оборонної та військової сфери. Ми знайшли лекцію про оборонні технології, що відкриють завісу секретів про інновації у цій сфері та їхньому вплив на нашу країну.

Спікер: Денис Гурак — менеджер установ та підприємств державного сектору, а також партнер та член Наглядової ради Платформи розвитку інновацій, старший науковий співробітник американського think tank — The Potomac Foundation. Окрім того, виконавчий директор Асоціації "Україна-Франція". У минулому обіймав посаду заступника Генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності ДК «Укроборонпром».

Лінк на івент

Життя і смерть: загадка на кінцях хромосом

Що: Життя і смерть: загадка на кінцях хромосом

Де: FREUD HOUSE club

Коли: 4 липня о 19:00

Вхід: он-лайн 150 грн, на місці – 200 грн

Тема довголіття актуальна всім у будь-який час. Однак, що лежить в основі механізму старіння? Стирання теломер на кінцях клітин приводить до неможливості їх ділення і, тим самим, наближає старіння. За це у 2009 році була вручена Нобелівська премія з фізіології і медицини. Як сповільнити старіння, що його прискорює та багато цікавих лайфхаків буде на цій лекції.

Лінк на івент

Літфакультатів

Що: Літфакультатів | [Чи не] пляжне читання: роман-головоломка

Де: BOtaN

Коли: 7 липня о 13:00

Вхід: 200 грн

Ви знали, що можна вийти зі звичного кола, коли автор веде за собою читача, а він покірно кориться і рушає за ним? Ви б хотіли спробувати по-іншому, стати активним читачем та змінити підхід до читання?

Романи Кальвіно і Павича, новий класик Марк Данилевський зі своїм божевільним романом «Будинок листя» і дивний експеримент Джей Джей Абрамса під назвою «S.». Але ж є ще проза Пріста, Пінчона, Пауерса, Макінтоша. Чи правда, що ми давно маємо справу з прозою нового типу?

"Botan" 7 липня – і читатимеш усвідомлено

Лінк на івент

Нейроестетіка. Як наш мозок бачить прекрасне

Що: Нейроестетіка. Як наш мозок бачить прекрасне

Де: 7 липня о 16:00

Коли: Impact Hub Odessa

Вхід: 300 грн

Влітку частину Києва можна зустріти не на дачі, а в Одесі. Ми не можемо дозволити вам нудьгувати навіть у вихідні. Для вас, любителів Одеси вихідного дня, лекція про красу у одному з найулюбленіших міст України. Можливо, краса не править світом, однак прекрасне змушує коритися та піддаватися багатьох. Закони та історія естетики у контексті світових шедеврів. Створення правильного естетичного образу та багато інших секретів чекають на вас 7 липня у Одесі. Відпочинок – це не тільки пляж, а й активна розумова діяльність.

– Мистецтво + нейрофізіологія = нейроестетика.

– Чи можна вірити своїм очам? Чому виникають зорові ілюзії?

– Як викликати приємні емоції за допомогою образів: 8 законів естетичного сприйняття.

– Універсальні рецепти створення шедеврів: міф чи реальність?

– Галюцинації і синестезія: забавні аномалії роботи мозку або основа відчуттів і усвідомлення?

– Мозок і секрет успіху імпресіоністів і стилю диско. Що спільного між Дженніфер Лопес і чайкою сріблястою?

– Як викликати приємні емоції за допомогою образів: 8 законів естетичного сприйняття.

Лінк на івент

8
560

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: