fbpx
Сегодня
Спецпроект 17:31 18 Авг 2018

Творить добро просто: кейс социального онлайн-магазина

«Рубрика», как информационный партнер премии Social Project Awards, публикует тексты конкурсантов о своих социальных проектах. Осенью стартует открытое голосование за лучшую инициативу в каждой из номинаций (укр.).

«Крамничка добра» – так волонтер Олена Сотничек назвала соціальний проект, мета якого – підтримати поранених і онкохворих військових українців,  учасників бойових дій на сході Україні. Принаймні, таке завдання стояло на початках роботи цієї соціальної інтернет-платформи, хоча наразі «крамничка» охоплює кілька напрямків.

На сайті — «Крамнички добра» (платформа  Prom.ua) чітко виписане завдання проекту: «Саме тут ви маєте змогу допомогти воїнам АТО/ветеранам, волонтерам; онкохворим, сиротам та мамам особливих діток (синдром Дауна, ДЦП, аутизм); людям, що опинились в біді і на даний момент не можуть працювати (через інвалідність, довге лікування чи постійне знаходження в медичних закладах), купуючи речі/товари, виготовлені їхніми родинами».

Ще одна особливість «крамнички» – це те, що вона має потужний зворотній зв'язок.

Крамничка добра

Але її завдання залишається незмінним – підтримати тих, хто потребує допомоги, соціальна адаптація та психо-фізична реабілітація, ліквідація соціальної ізольованості людей з особливими потребами,  фінансова та ресурсна допомога для людей, котрі не можуть повноцінно працювати, як всі інші громадяни, потребують дороговартісного лікування, моральної підтримки тощо.

АТОвці, інваліди війни, дорослі та діти  з різними нозологіями та ті, хто потребують допомоги, дізнавшись про ініціативу, побачивши відгук, що люди допомагають / купують, почали долучатися до процесу, знову стали виготовляти вироби, доробки (якщо раніше з певних причин полишили це хобі), відкрились. Пішов процес взаємодії та спілкування, вони почали виходити з депресії, допомагати іншим особам, які мають схожі проблеми, що сприяє соціалізації та психологічній реабілітації.

З серпня місяця «Крамничка добра» та об'єднання патріотичних гідів Kiev Colours розпочинають Благодійний проект Екскурсій по Києву, частина коштів від яких, буде направлятись для допомоги учасникам проекту Крамнички добра.

На нашій сторінці Фейсбук є другий напрямок допомоги – коли  безкоштовно пропонують свої вироби небайдужі люди з усієї України та з-за кордону. У вигляді аукціону купують ці лоти інші небайдужі люди з різних куточків світу і отримані кошти напряму переводяться потребуючим.

На сьогоднішній день ми маємо вже певні позитивні зміни в життєвих історіях людей, які звернулись за допомогою і радіємо цим успіхам:

  • Лугина Ігор, поранений АТОвець («спинальник»), отримавши відгук і кошти з аукціонів на сторінці «Крамнички добра», слова підтримки від людей, вийшов з депресивного стану, почав спілкування,  став виїжджати на вулицю і гуляти з маленьким сином, готовий відвідувати всі наші хенд-мейд благодійні ярмарки і виставляти свої вишивки, приймає участь в параолімпійських змаганнях та виграв дві медалі в змаганнях Воїнів-візочників. Взяв зобов'язання приймати цілий рік участь в проекті каналу СТБ «Цієї миті рік потому». Зараз ми йому підготували сюрприз з капеланом ВВС США Ольгою Вестфал, яка викупила з аукціону для іншого онкохворого бійця прапор з побажаннями і підписом боксера. Цей прапор попросила надіслати з словами підтримки Ігорю.

Долучайтесь, розповсюджуйте,лайкайте,репостіть..Ми починаємо..Перший щасливий покупець-донор Viktoria Borzova, кошти…

Posted by Helenochka Sotnychek on Sunday, February 25, 2018

Увага! Запрошуємо Всіх наших учасників прийняти участь в фестивалі "Серце Горлиці" 08 травня 2018 — на захід нас…

Posted by Helenochka Sotnychek on Wednesday, April 25, 2018

  • Допомога у визначенні діагнозу Перетятько-Басурман Володимиру, сину воїна і збір коштів через Крамничку і аукціони. Зібрали більше 60 тисяч гривень, зробили розгорнуті дослідження, наразі отримали результати аналізів з Німеччині. Чекаєм рахунку для подальшої здачі іншого генетичного аналізу на Синдром Швахмана-Даймонда і консультації провідного Українського генетика В.О. Галагана.
  • Допомога хлопцю-сироті, котрий отримав через побиття інвалідність, часткову втрату зору, але в той же час в нього з'явився талант – пише вірші, і кладе на реп-біти твори українських класиків. Мріє виступати і прививати дітям любов до українського. Придумав проект, як полегшити вивчення шкільного матеріалу.
  • Допомагаємо 13-річному хлопчику Дані з Сумщини рятувати його маму, він розмальовує і продає баночки, замовленнями і пожертвами зібрали біля 6000грн на ліки, і ще потрібно будуть кошти для лікування в клініці.
  • Допомогли онкохворій журналістці, яка була довгий час в зоні АТО, з продажем її картин для купівлі дорогих ліків, а також знайшли дві дози медичного препарату безкоштовно.
  • Допомогли в дитячий будинок встановити розвиваючий спортивний комплекс, а також іграшками, солодощами та засобами для гігієни.

Брали участь в організації Першого Всеукраїнського Фестивалю для родин з онкохворими дітьми – транспортування родин  в Санаторій в Пуща Водиці, концерт – фотосесія і автографи з співаками і зірками, майстер-класи, конкурси, подарунки. І ще багато іншого.

Для нас кожен проект важливий, тому що від успішної його реалізації часто залежить здоров'я, а то й життя людини.

Часом стикаємось з відсутністю повного соціального забезпечення державними органами цих категорій людей. Проте такі волонтерські проекти, як «Крамничка добра» допомагають цим людям, навіть інколи сумісними зусиллями вдається зробити зміни в бюрократичних законах та нормах, щоб добитись своїх прав і отримати по Закону належні засоби і пільги.

Як кажуть, «ворог не спить». Оскільки «Крамничка добра» намагається активно розвиватись. Ми вирішили писати короткі статті, чи то історії, про наших воїнів, героїв та про їхні родини, які «працюють» у проекті. Люди почали коментувати та «лайкати» ці історії. І несподівано «крамничку» «атакували», невідомі видалили всі статті, розміщені на нашій сторінці у мережі Facebook, потім «злетів» основний допис про проект. Ось такі реалії просування гарних проектів в нашій країні… Ми декілька тижнів вели переписку з службою підтримки Facebook, добре,  що це міжнародна спільнота, аж доки всі дописи не повернулись на нашу сторінку.

Багато ще в нашій країні людей, якi пройдуть повз з «закритими очима», але обов'язково з'являться й тi, хто змінить своє ставлення і почне допомагати. Можливо, iнколи люди сприймають це як піар, але байдуже на тих, хто так думає. Принаймні, можемо сказати з особистого досвіду, що таким чином ми вже декількох дітей врятували, звертаючи увагу на себе і ситуацію. Згодом ми  старались підключати волонтерів, медіа, блогерiв i все ж таки спiльними зусиллями досягали бажаного результату, а це i є найголовнiше.

Переходьте за посиланням та голосуйте за «Крамничку добра» у Конкурсі соціальних інціатив.

Олена Сотничек

Нагадаємо, що до 29 серпня активісти з усієї України можуть подати заявку на другу щорічну премію соціальних проектів Social Project Awards. Після закінчення прийому заявок триватиме онлайн-голосування, де кожен може віддати голос за три проекти. «Рубрика» запрошує номінантів премії розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

324
4692

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: