fbpx
Сегодня
Спецпроект 09:03 15 Окт 2018

Арт-марафон для детей из семей воинов АТО

«Рубрика», как информационный партнер премии Social Project Awards, публикует тексты конкурсантов о своих социальных проектах (укр.).

Насамперед хочемо зазначити, що «за кулісами» цього проекту стоїть дві дівчини: Марiя і Неллі.

Арт-марафон

Зазвичай ми все робимо разом, особливо те, що стосується нашої соціальної діяльності. І от у квітні ми вирішили, що час робити щось глобальне, цікаве і корисне.

Ми вдвох – значить, маємо вдвічі більше сміливості, сили і натхнення.

Марія працює з дітьми, у Арт-центрі нашого рідного міста Шостка. Вона поділилась зі мною тим, що бачить в дітях бажання всебічно розвиватись. Але є проблема – діти не зовсім розуміють, на яку саме сферу життя вони мають пильніше звернути увагу. Чого саме вони хочуть? Як досягти бажаних мрій?

Арт-марафон

Першою ідеєю було написання книги, яка б давала дітям можливість прислухатись до свого внутрішнього «Я», не відволікатись на тенденції моди, які частіше заважають почути голос душі, і розвивати те, до чого кличе серце.

І нам це вдалось. Зараз книга редагується і зовсім скоро вийде у світ, чим допоможе дітям, а також їх батькам, поринати у той вир життя, який їх буде дійсно надихати і розвивати.

Ми пішли далі і вирішили приділити особливу увагу дітям, які втратили рідних людей через бойові дії в нашій країні.

В рамках програми проекту "Арт-марафон" кожна дитина стане учасником арт-терапевтичних майстер-класів з живопису, ліплення з глини, та колажів. Матиме змогу при цьому поспілкуватись з професійними психологами і відчути атмосферу підтримки та причетності до важливої події.

Ми б хотіли дати можливість дітям самовиразитись та абстрагуватись від проблем і сумних думок, повірити в себе і свою країну.

Ми не претендуємо на місіонерів. Ми дві звичайні українські дівчини (і пишаємось цим), які хочуть бути корисними своєму власному суспільству. Бо якщо не зможемо допомогти йому, то на що взагалі ми ладні?

Так – це виклик, але він вартий того!

Давайте проголосуємо за пасіонарність! За те, щоб кожна людина в країні замислилась як саме вона може змінити на краще – ні, не світ, а спочатку своє власне життя, і життя своїх дітей!

Підтримати проект у конкурсі соціальних ініціатив можна за посиланням.

Що значить бути активістом?

Бути небайдужим, сприяти змінам у суспільстві – значить бути активістом.

Хай ваш кожен голос буде спрямований на покращення життя нашого юного суспільства. Тільки виховуючи дітей правильно, ми зможемо бути самостійною, здоровою, модною країною.

Хіба ми живемо з вами в ідеальному, мирному, екологічно чистому, економічно розвинутому, справедливому середовищі? Як ми можемо наблизитися до своїх цілей? Сфер, які треба змінити та удосконалити – тисячі, на всіх вистачить. Тільки робіть, змінюйте, нещадно руйнуйте застаріле, пережите, зле. Будуймо нове. Або хоча б давайте почнемо.

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. 

936

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: