fbpx
Сегодня
Спецпроект 16:11 23 Сен 2018

Как научить детей сортировать мусор? Предложить игру

«Рубрика», как информационный партнер премии Social Project Awards, публикует тексты конкурсантов о своих социальных проектах (укр.).

Ви вмієте сортувати сміття? У більшості випадків відповідь — ні. Чому? Бо нас не вчили цьому з дитинства. Звичайно, раз на рік школа вивозить макулатуру і розповідає щось там про збереження дерев (в кращому випадку, в гіршому — просто каже принести використаний папір). Але чи розуміли ви в дитинстві, навіщо ту макулатуру батьки мають тягти в школу? Я — ні.

Зазвичай школа збирає макулатуру раз на рік —  максимум два. А що з рештою використаного паперу після уроків малювання, зошитами учнів, роздатковими матеріалами вчителів відбувається протягом року? Найчастіше вони просто викидаються у сміттєві баки, потім потрапляють на сміттєзвалища і лежать там від 4 місяців до 2 років (термін розкладання залежить від виду макулатури).

Команда міжнародної студентської організації Енектус ОНЕУ знайшла розв'язок цієї проблеми — проект «Паперовий Монстр». Сенс полягає у вихованні екосвідомості дітей 5-9 років за допомогою інтерактивного урока-казки про Паперового Монстра. Команда власноруч виготовляє таких героїв "паперової історії" з картонних коробок і заселяє у школи, де діти годують їх макулатурою. Таким чином ми привчаємо дітей змалечку регулярно сортувати сміття.

Паперовий Монстр

Також завдяки проекту з'являється можливість переробляти макулатуру протягом всього року. Одна школа, де навчається 1 000 учнів, використовує близько 9 000 кг паперу в рік. Для їх створення потрібно вирубати 150 дерев. Але при цьому один аркуш паперу можна переробляти до 7 разів, таким чином в рази зменшивши обсяги вирубки деревини і очистивши частину сміттєзвалищ від паперового сміття.

Паперовий Монстр

Ми вже провели уроки у 9 навчальних закладах, але не зупиняємось на досягнутому. Найближчим часом плануємо залучити ще більше шкіл до проекту, створити активну групу старшокласників, що буде розвивати і масштабувати проект у власній школі, підвищити якість співпраці із навчальними закладами, спробувати проводити уроки у дитячих садках.

За проект варто проголосувати, бо рівень екологічної свідомості населення визначає майбутнє всієї країни, має вплив на економіку.

Бути активістом в Україні означає стикатися кожного дня з перешкодами адміністративного рівня і знаходити підтримку у активних громадян, які готові витрачати свій час, а іноді й гроші, щоб допомогти новій ініціативі, яка покликана покращити якість життя в Україні.

Підтримати проект у конкурсі соціальних ініціатив можна за посиланням.

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

51
9984

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: