fbpx
Сегодня
Спецпроект 22:40 24 Сен 2018

Издать детский сборник: Кобзарь и ученик

«Рубрика», как информационный партнер премии Social Project Awards, публикует тексты конкурсантов о своих социальных проектах (укр.).

Автор: Штільгойз Олександр,

учень 9 класу ліцею №25, Житомир

Формат мого проекту має стійку життєстверджувальну та життєдайну позицію, начебто життя – це диво.

Він присвячується усім палким українцям і тим, хто рушатиме стежками українських славетних героїв разом зі мною та опісля. І все написане належить тим, хто здатен у спадку минулого розгледіти скарби майбутнього. Для дорослих і малих, для дорослих дорослих і дорослих малих, для всіх тих, хто бачить історію України, думає і говорить українською, має добре серце, любить батька свого і матір свою, живе за законами Божими.

Дитяча презентація збірки «Вільний птах в душі поета» є своєрідним перепрочитанням, переосмисленням Кобзаря, свіжою, осучасненою думкою, альтернативною подачею творів. Окремі доробки збірки привертають увагу незвичною технікою письма, що дає можливість читачеві вільно домислювати своє, не приборкувати уяву, надихатися, міркувати. Проект дає змогу читачу зруйнувати в собі кордони буденності, відкрити нові можливості і  віру в себе. Надасть сили і віри в себе, відкриє нові здібності і двері у світ мрій, думок і фантазій.

Ці вірші здатні зацікавити й спонукати до прочитання «Кобзаря» в оригіналі. Щирість емоції, наївна дитяча «недосконалість» складу, непідробна зацікавленість власного ставлення до тем, що освітлюється у віршах – все це залишить неймовірно душевний теплий післясмак від прочитаної збірки, що не завжди під силу «правильним» дорослим працям.

Мій проект змінить глибини світогляду, що пробуджують та надихають учнів, підлітків та молодь. Вагомим елементом є наявність англомовного перекладу віршів, що дозволяє розширити межі читацької аудиторії й поширювати українське мистецтво за кордони країни.

Ніщо не надихає так, як особистий приклад справжньої «живої» людини, однолітка, з простої родини, з простої країни. Цей проект буде мотивувати й інших дітей не боятися своїх мрій, прислухатися голосу свого серця, творити і вірите в те, що вони можуть бути почутими дорослим світом.

Мій проект покликаний застосувати інноваційні шляхи самовираження молоді. Привернути увагу дорослих. Чим вільніша людина, то сильніша її воля і то ймовірніше вона сама створює своє майбутнє.

Шлях до реалізації цього проекту видачі видався надзвичайно тернистим, кожен раз чуючи: «Навіщо комусь дитячі вірші, якщо можна просто купити книгу одного з відомих авторів і насолоджуватися її читанням». Але я не здавався, приймаючи участь у різних проектах і у пошуках спонсорів. Змагаючись, я зрозумів, що мені не вистачає знань та навичок для реалізації свого проекту. Проте я побачив що оголошується конкурс соціальних ідей для молодих і активних дівчат та хлопців (14-17 років) з усієї України, для цього потрібно було пройти три етапи: розказати про ІДЕЮ,  презентувати свою ІДЕЮ перед журі за участю представників УКУ, громадських організацій та досвідчених керівників проектів. Я отримав супровід від Назара Данилківа, директора школи української мови та культури в Українському католицькому університеті в реалізації свого проекту, але наразі для реалізації проекту потрібно його фінансування.

Мій дитячий проект заслуговує на увагу, аби стати прикладом для інших дітей, щоб вони створювали нове і змінювали світ. Як каже єврейський вислів: «Світ тримається на головах дітей».

Долучайтеся до реалізації проекту «Дитяча презентація «Вільна птаха в душі поета»», проголосувавши за нього за посиланням.

Вільний птах в душі поета

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

2262

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: