fbpx
Сегодня
Спецпроект 14:30 31 Авг 2018

Идея, что защитит юношеский досуг. Клуб туристов-спасателей в Ковеле

«Рубрика», как информационный партнер премии Social Project Awards, публикует тексты конкурсантов о своих социальных проектах (укр.).

Ідея облаштування залу для занять спортивним туризмом виникла раніше ніж наша громадська організація. Взагалі-то саме ця ідея стала поштовхом для об'єднання однодумців в одну міцну команду. Так і народилась ГО «Дитячий клуб туристів-рятувальників «Контур».

Юні ковельчани, котрі не бачать свого життя без туризму, загорілись бажанням створити свій зал для тренувань, аби самим підвищити свою кваліфікацію, і залучити інших дітей та підлітків до цих корисних занять. Досвідчені тренери підхопили ініціативу своїх вихованців, і всі разом ми об'єднались заради втілення спільної мрії.

Наші діти постійно беруть участь в змаганнях зі спортивного туризму різних рангів, нерідко виборюють в них призи, але відсутність залу для тренувань дається взнаки, тому для них так важливо мати своє власне місце для занять.

Наявність облаштованого залу також допоможе в зацікавленні підростаючого покоління активним відпочинком, в ньому ми плануємо проводити не лише заняття, а й майстеркласи, змагання, конкурси і багато інших цікавих заходів, що дозволить привернути увагу дітей і дати їм можливість обрати для себе цікаве і корисне дозвілля.

Дитячий клуб туристів-рятувальників

Адреналін під контролем

Дорослі чудово розуміють, що на сьогодні неконтрольоване дозвілля дітей та підлітків – це неабияка проблема. Надивившись роликів в Ютубі та фото в Інстаграмі, діти ризикують своїм життям, аби довести оточуючим, що вони «круті», а це може призвести до страшних наслідків. Страшно чути в новинах трагедії, де діти постраждали через те, що не мають елементарного розуміння правил безпеки. Найчастішою причиною «смертельного селфі» дослідники називають падіння з висоти. Також не слід забувати про «геройство»» юнаків, спроби справити враження на дівчат, або друзів, ризикуючи власним життям.

Наш зал – чудова альтернатива ризикованим вчинкам. Займаючись спортивним туризмом діти та підлітки мають змогу задовільнити свій юнацький потяг до екстриму, при цьому залишаючись під наглядом досвідчених інструкторів і використовуючи надійну страховку. Тим більше, що заняття в залі ми плануємо проводити безкоштовно.

Безпека кріплень і страховок відповідатиме всім вимогам, адже до справи беруться фахівці. Тому батьки зможуть сміливо відпускати своїх дітей на заняття, знаючи, що вони в безпеці. А постійні інструктажі, розповіді про цінність людського життя (свого в тому числі) і навчання використовувати страховку, дадуть підліткам чітке розуміння того, що безпечно, а що ні, і чому не можна ризикувати життям заради «гарної картинки».

Шлях до мрії непростий

Нажаль, бути активістом в Україні на сьогодні непросто. Ми постійно проводимо масові заходи, залучаючи до них дітей та молодь, намагаємось привернути увагу суспільства та влади до потреб підростаючого покоління. Співпрацюємо з відділом молоді, фізичної культури та спорту Ковельського міськвиконкому, залучаємо до організації заходів працівників ДСНС та військових, котрі ніколи нам не відмовляють в допомозі.

Також шукаємо спонсорів, для надання призів на наші заходи, серед місцевих підприємств.  Частина з них відмовляють нам в допомозі, інші ж надають нам цікаві призи для подарунків малечі, за що ми їм щиро вдячні.

Але знайти постійних спонсорів, в цей важкий для економіки нашої країни час, дуже складно. Тому втілення нашої основної ідеї розтягнулось на довгий час. Ми розуміємо, що підприємства, навіть великі, не відчувають фінансової впевненості, тому не готові займатись благодійністю, але віримо, що все ж знайдеться людина, яка готова буде допомогти в нашій нелегкій праці.

Зараз ми вже орендуємо приміщення, зробили в ньому необхідний ремонт стелі, завершуємо ремонт електропроводки. Президент підприємства «ВАТ «Ковельсільмаш» допоміг нам з виготовленням кріплень в стіни. Отже залишилось зробити самий дороговартісний крок – придбати спорядження: мотузки, карабіни, системи, спускові пристрої, жумари, шоломи, мати і інше, а також виконати монтаж необхідних кріплень.

Тільки вперед!

Не дивлячись на всі труднощі, ми не відступимо, бо якщо не ми, то хто? Потрібно змінювати свою країну власними вчинками, і нехай на нас часто дивляться з нерозумінням, а запитання: «навіщо воно вам?» нерідко звучить в нашу адресу, але є й люди, які з вдячністю відносяться до нашої роботи, тому ми не зупинимось!

Всі «контурці» розуміють, що якщо ми здамося, то легше від цього не стане, тому поступово рухаються в напрямку заповітної мрії – власного залу для занять.

Дуже сподіваємось, що участь в Social Project Award sдопоможе знайти розуміючих людей, котрі підставлять нам плече допомоги, щоб підтримати інтереси дітей.

Просимо всіх проголосувати за наш проект  «Облаштування залу для занять спортивним туризмом» за посиланням.

Ірина Артемук  (голова ГО «ДКТР «Контур»)

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

41
1890

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: