fbpx
Сьогодні
Колонка 09:05 30 Січ 2020

Спасибі газу за доставку

Сплативши (з чималою втратою для сімейного бюджету) всі поточні платіжки за послуги ЖКГ, збирався було перевести дух перед черговим щомісячним «комунальним оброком»… Але не тут-то було: дістав з поштової скриньки «окремий рахунок за доставку газу».

Намагався згадати – коли це мені «окремо» доставляли газ? Балони з газом не привозили, на 4-й поверх їх не затягували. Як і раніше, я користуюся газом, який надходить по трубах, прокладених ще в радянські часи.

Виявляється, з 1 січня рішенням НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), абонентам нараховують два платежі: один за газ як товар, а інший – за його доставку.

Геніальний «винахід» вітчизняних володарів! Проголосивши з екранів телевізорів про те, що «газ для населення подешевшав», не здійснюючи жодних додаткових трудовитрат, стягувати гроші за те, що він потрапляє до нас в газові конфорки за старими трубами.

Якщо йти за такою логікою, то можна ж здирати додаткові грошики й за доставку води і світла. Та взагалі за все! Вивіз сміття, говорите? – А за доставку його на полігон або на сміттєспалювальний завод оплатити будьте ласкаві! За користування ліфтом заплатили? – А тепер доплатіть за те, що користуючись ним, «доставилися» на потрібний поверх…

Так, дихати атмосферним повітрям в нашій країні все ще безкоштовно. І, впевнений, ніяка влада не посміє за це брати гроші. А от за доставку повітря до легенів кожного індивіда?

1343

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: