fbpx
Сьогодні
Блог 19:20 15 Кві 2024

Як комунікувати з бізнесом в умовах кризи?

4 квітня 2024 року відбувся тренінг щодо ефективних комунікацій органів місцевого самоврядування з підприємствами в умовах кризи для 10 цільових громад Волинської області: Рожищенської, Любешівської, Володимирської, Боратинської, Горохівської, Ківерцівської, Вишнівської, Локачинської, Шацької та Зимнівської. Захід пройшов за участі Мережі захисту національних інтересів «АНТС» у межах проєкту «Зміцнення співпраці між органами місцевого самоврядування та підприємствами у сфері місцевого економічного розвитку територіальних громад Волинської області» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Про значення комунікаційних планів та актуальні методи антикризових комунікацій між органами місцевого самоврядування та локальним бізнесом учасникам тренінгу розповіла Наталія Василик, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри менеджменту Луцького національного технічного університету. 

Учасники тренінгу зазначили, що станом на зараз на Волині немає громад, які б не співпрацювали з місцевим бізнесом, адже обставини змушують налагоджувати системний діалог задля реагування на поточні виклики та планування місцевого економічного розвитку. 

«У нас уже функціонує центр громадських консультацій та комунікацій, який ми створили на базі нашої комунальної установи за сприянням Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». І на базі цього центру ми організували конструктивне середовище для владно-громадської комунікації: регулярно проводимо тренінги, навчання, консультації, спілкування з бізнесом щодо актуальної проблематики», – зазначив Тарас Хом'як, заступник селищного голови Локачинської громади. 

Представники бізнес-середовища, які відвідали тренінг, розповіли про те, що війна та пов'язані з нею виклики стимулюють громади до посилення співпраці між місцевою владою та бізнесом задля розв'язання наявних проблем. 

«Органи місцевого самоврядування відкриті до діалогу з бізнесом у нашій громаді – ми регулярно комунікуємо, проводимо обговорення та брейншторми, спільно напрацьовуємо теоретичну базу, яка потім отримує продовження у вигляді цілком реальних проєктів, які здатні покращувати життя мешканців громади. Ми спостерігаємо симбіоз місцевої влади та бізнесу задля планування майбутнього розвитку в конкретних кроках. Як бізнес ми хочемо розуміти цілі, задачі й конкретні напрями, де можемо бути корисними керівництву громади. Ми зацікавлені в розвитку сфери послуг громади, створенні хабів і місць для коворкінгу, де можна було б зібрати однодумців. Також ми намагаємося реалізовувати соціальні ініціативи. Наприклад, інформуємо учнів старших класів щодо того, в який спосіб і на яких підприємствах вони можуть працювати в майбутньому, як конкретні компанії планують свій розвиток та які вакансії будуть актуальними там через 5-10 років», – зазначила Надія Горошко, керівниця відділу маркетингу компанії «АБМ-ТРЕЙД» (Локачинська громада). 

Під час проведення тренінгу відбулись активні обговорення інструментів та методів комунікацій між місцевою владою та всіма зацікавленими сторонами в громадах. Учасники ділилися практичним досвідом і намагалися спільно оцінити переваги та недоліки апробованих інструментів. З-поміж конкурентних переваг такого формату активності – забезпечення прямого діалогу між ОМС та бізнесом за умови модерації досвідченої тренерки, яка допомагала напрацювати найбільш ефективні формати такої взаємодії. 

Ця публікація була представлена Мережею захисту національних інтересів «АНТС» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Публікація стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст публікації є винятковою відповідальністю Мережі захисту національних інтересів «АНТС» та не обов'язково відображає погляди USAID або уряду США.

130

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: