fbpx
Сьогодні
Небайдужа 14:20 09 Бер 2022

Жіноча гігієна: що робити в укритті?

Є речі, які не чекатимуть на мирний час. Наприклад, жіноча фізіологія. Розповідаємо про базові правила для жінок на час війни.

У чому проблема?

Зараз перед кожною українською жінкою постає багато питань: як захистити власну оселю, убезпечити, заспокоїти і нагодувати дітей, подбати про домашніх улюбленців. Як впоратися зі стресом, допомогти тим, кому потрібна допомога, і посильно підтримати нашу армію. Не дають забути про себе й інші речі, які не можна відсунути вбік і попросити зачекати на мирний час. І тому вони є не менш важливими. Мова про жіночу фізіологію та гігієну.

Яке рішення?

Не соромитися і навчитися дбати про себе у будь-якому місці й оточенні. 

Як це працює?

Жіноча гігієна під час війни

  • Гінекологи радять в пріоритеті мають бути звичайні прокладки. Від тампонів та менструальної чаші варто тимчасово відмовитись, вони в екстремальних умовах тільки надаватимуть зайвого клопоту. А ще від прокладок неможливо отримати синдром токсичного шоку, на відміну від тампонів.
  • Митися вдома і змінювати білизну треба продовжувати щодня, а якщо такої можливості немає користуватися вологими серветками і часто змінювати щоденні прокладки (у крайніх випадках для щоденного захисту згодиться навіть туалетний папір).
  • Не забуваємо про руки! Руки, які торкаються статевих органів, повинні бути чисті. Якщо поруч немає води, обробіть їх санітайзером чи вологими серветками.
  • Важливо! Статеві органи потрібно очищати водою або серветками дуже обережно, щоб не поранитись і запобігти розвитку інфекцій. (З цих же причин з довгими нігтями теж слід попрощатися).

Що робити в укритті, якщо почалася менструація?

Загалом у сховищах повинна бути санітарна зона, де ви можете спокійно зробити свої справи. Але якщо такої немає, попросіть жінок допомогти і прикрити вас.

  • Не соромтеся запитати у людей поруч, чи не мають вони прокладок або їх замінників.
  • Якщо ні в кого немає — можна використати вату й бинти, вони є в кожній аптечці.
  • Якщо навіть цього не можливо знайти, то підійдуть дитячі памперси, серветки в кілька шарів, будь-яка чиста тканина чи навіть одяг. Головне, щоб кров кудись всотувалася.
  • Але все ж таки, щоб "аварійна" ситуація не заскочила вас зненацька, подбайте заздалегідь про прокладки для місячних, щоденні прокладки, серветки для інтимної гігієни та туалетний папір. 
  • Розкладіть все це по кишеням, в аптечку і в усі можливі сумки, з якими ви кудись їдете чи спускаєтеся в укриття.

Ще більше корисних рішень!

Комунальники в містах благають: не викидайте у каналізацію залишки їжі, памперси,  вологі серветки, інші засоби гігієни. Через це виникають засмічення каналізації. Аварійні бригади працюють в авральному режимі. По всім населеним пунктам чергові бригади диспетчерської служби на обмеженій кількості аварійних машин не встигають очищати каналізаційні мережі! 

Не робіть таких диверсій і в укриттях та підвалах. Не ховайте використані засоби гігієни та інше сміття по шпаринам, запитайте про спеціальне місце для сміття у чергових в укритті. 

Якщо не дотримуватися цих простих правил, всім доведеться сидіти не лише в подвалах та укриттях, а й у своїх квартирах по коліна в нечистотах.

Будьте здоровими і відповідальними!

1
24031

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: