fbpx
Сьогодні
Корисності 10:30 23 Кві 2021

Всесвітній день книг: що читати у квітні

Топ-5 книжкових новинок у різних жанрах

Фото Depositphotos

23 квітня у світі відзначають День книг та авторського права, і ми як справжні книголюби не могли пройти повз це свято. Що почитати в квітні? Разом з видавництвом «Наш Формат» «Рубрика» пропонує добірку новинок — ідеальних для читання і дарування близьким. Тут ви знайдете книжки на різний смак: про кохання, бізнес, саморозвиток, історичні події та незвичайну казку для всієї родини

«Не бійтеся любити. 20 уроків самопізнання на шляху до щасливих стосунків» Александра Соломон

Не бійтеся любити. 20 уроків самопізнання на шляху до щасливих стосунків

Знайти кохання і утримати ці почуття — це зовсім різні речі. Щоб бути чудовим партнером у буденному житті, варто мати певні навички. На думку авторки, варто розвивати «самосвідомість у стосунках». Ви маєте розуміти, що вас мотивує та надихає саме з вашим партнером. Якщо бажаєте стати автором сценарію власних стосунків, то книга буде вам в нагоді як посібник з підказками.

За порадами авторки, варто задуматися, як ми «допомагаємо коханню, як його підтримуємо». Кожен партнер у стосунках має розуміти, що кохання — це не пункт призначення, а процес. Александра Соломон пропонує свою мудрість про стосунки з досвіду власного життя та посилається на ключові ідеї з психології і наукових досліджень. 

«Щоб жити добре, з відкритим серцем, яке любить себе та інших, треба знову і знову повертатися у теперішній час. А це означає, що потрібно знати, як працювати зі своїми історіями. Вплив минулого на теперішнє життя варто визнати і поважати, та водночас потрібно остерігатися, щоб не застрягти в ньому».

«Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ» Нільс Лунде

Історія LEGO. Як цеглинки завоювали світ

Мотивуюча історія успіху компанії Lego про шлях від кризи до світової популярності. Усе почалося з дерев'яних іграшкових цеглинок, які виготовляв безробітний столяр Олє Кірк Крістіансен, щоб прогодувати власну сім'ю. Далі його робота перетворилася на справу з новими ідеями і культурними цінностями. Але успіх прийшов не відразу.

У книзі йдеться про шлях створення кольорових цеглинок, про злети та падіння, про втілення інновацій. Молодому генеральному директору компанії LEGO вдалося досягти неймовірного успіху за досить короткий час. У чому ж секрет світової популярності звичайних пластикових цеглинок? Усі відповіді знайдете в книзі Нільса Лунде.

«Виробництво і продажі, контакти із замовниками, стосунки зі споживачами, рівень продуктивності співробітників, тощо, усе відбувається на основі спільного розуміння компанії. Коли дизайнер або дизайнерка розробляє новий продукт на одному кінці компанії, то враховує наслідки виробництва та реалізації на іншому її кінці».

«Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети» Ґреґ Маккеон

Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети

Тематика книги — саморозвиток, психологія, ефективність особистості. Американський журналіст, тренер з мотивації, бізнес-консультант Ґреґ Маккеон вчить ефективно організовувати власне життя і діяльність. Якщо ви відчуваєте, що постійно зайняті, але не досягаєте продуктивності в справах, то ця книга саме для вас.

Як визначати пріоритети і найголовніше — як досягати успіху, доклавши мінімум зусиль? Власна концепція есенціалізму Ґреґа Маккеона спрямовує до вміння керувати власним часом. Шалена швидкість вашого життя зменшить оберти завдяки ідеям автора.

«Шлях есенціаліста передбачає відмову від переконання, що ми можемо встигнути все. Натомість він вимагає, щоб ми реально дивилися на речі й приймали важкі рішення».

«Скоропадський і Крим. Від протистояння до приєднання» Сергій Громенко

Скоропадський і Крим. Від протистояння до приєднання

Книга для поціновувачів історії та тих, хто хоче розібратись у проблемі належності Криму. Як Україні поводитись із півостровом та кому має належати право управління: етнічній більшості чи, може, корінним народам? Чий Крим зараз та кому має належати в майбутньому?

Сергій Громенко — кримчанин, кандидат історичних наук, автор шести книг про півострів. Йому є що сказати про історію й сьогодення. У книзі на вас чекає розвіювання історичних міфів щодо України і півострова зокрема. Події розгортаються понад сто років тому, що дає привід задуматись, щоб не здійснити подібних помилок у майбутньому.

«Навесні 1918 року Київ завдяки Кримській групі Армії УНР силою підтвердив свої претензії на володіння півостровом — і зупинився заледве за півкроку до остаточної звитяги».

 «Марусині важливі справи» Саша Войцехівська 

Марусині важливі справи

День книжок, звичайно ж, не може обійтися без дитячої літератури. Захоплююча казка «Марусині важливі справи» від молодої української письменниці та мами Саші Войцехівської зацікавить як дітей, так і дорослих. Авторка розкриває таємницю народження: трепетне очікування, спілкування з дитиною до появи на світ, щаслива зустріч із рідними, пізнання нового, і все вперше.

Ніжна та затишна історія про дівчинку Марусю, яка ніколи не бачила нашого світу. Вона росте і розвивається у маминому животику, чує її такий рідний голос та відчуває дотики тата. Усі чекають зустрічі з донечкою і стається диво — народження нового життя.

«Марусі тепло й затишно. Дівчинка дуже швидко росте. Нещодавно Марусині вушка почали чути. Відтоді вона все підслуховує і уявляє! Більшість слів вона вже знає. Але деякі, бува, не може пригадати. Тоді у пригоді стає Марусина уява».

Даруємо читачам "Рубрики" книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці "Рубрики" в Facebook, допис тут

📚 Розігруємо книжки-новинки до Всесвітнього дня книг! 23 квітня у світі відзначають День книг та авторського права, і…

Posted by Рубрика on Friday, April 23, 2021

Партнерська публікація

Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті "Рубрика"

2852

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: