fbpx
Сьогодні
22:29 26 Гру 2020

У "Слузі народу" порадили голові КСУ мати політичну гідність

Фото: УНІАН

Народний депутат Ірина Верещук прокоментувала ситуацію з головою Конституційного суду України Олександром Тупицьким, якого 28 грудня викликають до Офісу Генерального прокурора для повідомлення про підозру.

"Знову якісь плівки. Знову Тупицький. На цей раз підозра. Не даю юридичних оцінок або прогнозів у зв'язку з можливим врученням підозри голові Конституційного суду Олександру Тупицькому. Однак, хочу згадати про довіру і про гідність. Не може людина бути головою КСУ без довіри суспільства", – зазначила вона.

Верещук додала, що державні діячі не повинні втрачати гідність.

"Незалежно від подробиць підозри та результатів розслідування. Іноді, людина має йти, так би мовити, "у зв'язку з втратою довіри".

Тепер про гідність. Не треба чіплятись за крісло. Треба мати політичну гідність і йти, незалежно від юридичних подробиць, бо немає суспільної довіри.

Нам, українським політикам, треба звикати працювати так, щоб мати довіру і мати гідність йти, коли довіри немає", – резюмувала вона.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах.За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: