fbpx
Сьогодні
12:19 16 Кві 2024

У ГУР розповіли, що росія проводить нову інформаційну операцію з "героїзації ухилянтів"

Фото: EPA/UPG

Кремль запустив чергову інформаційну операцію проти України. Її суть – вихваляння "ухилянтів".

Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає Рубрика.

Там розповіли, що у ТікТок та інших соцмережах все частіше ширяться ролики, на яких нібито українські чоловіки знімають себе на відео за кордоном на відпочинку та називають себе "ухилянтами".

Такі відео швидко набирають чимало переглядів та різних коментарів — і схвальних, і критичних.

У ГУР також зазначають, що для такого контенту одночасно створили "народні" пісні, головна суть яких — вихваляння "ухилянтів".

У спецслужбі вважають, що синхронність появи численних пісень та відео з подібним змістом свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію.

"Вказана ІПСО ― класична технологія розколу суспільства, коли з одного боку є "оборонці", а є "ухилянти". Мета таких дій ворога ― зірвати мобілізацію, збільшити напругу в суспільстві через внутрішнє протистояння", — підкреслюють в ГУР.

У ГУР також закликали критично ставитися до інформації, яка надходить з анонімних джерел.

Нагадаємо, російська влада збільшила фінансування внутрішньої пропаганди до 58 мільярдів рублів (близько 500 мільйонів доларів) на рік.

Як цьому протидіяти читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як російська пропаганда шириться у Тіктоці та чому не варто довіряти всьому, що ми бачимо".

Також Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації побудує систему блокування російського теле- та радіомовлення на прикордонних територіях України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: