fbpx
Сьогодні
19:00 22 Кві 2024

Під час ремонту станцій столичного метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" рух поїздів не зупинятимуть

Під час капітального ремонту тунелів між станціями київського метрополітену «Почайна» і «Тараса Шевченка» не зупинятимуть рух поїздів.

Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, пише Рубрика.

Там зазначають, що наразі фахівці опрацьовують такий план відповідно до тендера з розробки проєктної документації, що відбувся в листопаді 2023 року. Остаточні рішення ухвалять після державної експертизи.

«На сьогодні всі станції та перегінні тунелі київського метрополітену, зокрема станційні комплекси "Поштова площа", "Тараса Шевченка" та "Почайна", працюють у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги», — кажуть в КМДА.

Там також запевнили, що завчасно інформуватимуть пасажирів про початок капітальних ремонтів та інших робіт, що можуть вплинути на режим роботи метрополітену. Окрім цього, комунальне підприємство «Київський метрополітен» закликало не маніпулювати на темі роботи столичної підземки та довіряти офіційним джерелам інформації.

Які станції метро наразі закриті?

Нагадаємо, що 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Тоді керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події. У Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро провели переорганізацію дорожнього руху на найбільш  завантажених відрізках доріг.

А 11 січня голова та засновник Офісу Трансформації Максим Бахматов заявив, що на відкриття тунелю метрополітену між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" можуть знадобитись роки. І чекати, що це відбудеться найближчим часом, не варто.

На сьогодні на ділянці від "Теремків" до "Деміївської" метро працює у човниковому режимі з інтервалом 13 хвилин. Рух перекрито лише між станціями "Деміївська" та "Либідська".

На цій ділянці рух метро дублюють автобуси, які їздять з інтервалом 3 хвилини. Місто потурбувалося, щоб гроші за пересадку поверталися пасажирам, які користуються транспортною картою. Тому на маршруті від "Либідської" до "Теремків" за поїздку люди платять лише один раз.

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Руслана Кандибора, рух на пошкодженій ділянці між станціями "Деміївська" та "Либідська" відновлять до кінця літа цього року.

Також на час повітряних тривог закривають усі наземні станції: на червоній гілці — від "Гідропарку" до "Лісової" (а з 8 березня — ще й "Дніпро"), а на зеленій — від "Славутича" до "Червоного Хутора".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: