fbpx
Сьогодні
22:17 18 Кві 2024

Зеленський провів зустріч з віцеканцлером Німеччини: про що говорили

Фото: ОПУ

18 квітня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Хабеком, який перебуває з візитом у Києві: говорили про передачу нашій країні систем ППО.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Глави держави.

Зеленський зазначив, що Україна особливо цінує лідерство Німеччини, яке допомагає захищати життя не лише у нашій країні, а й в усій Європі. ФРН – серед світових лідерів у питанні підтримки захисту України.

"Загалом я хотів би подякувати Німеччині та всьому німецькому суспільству за дуже вагому підтримку України протягом усього часу повномасштабної війни, у період усіх цих викликів", – наголосив Президент.

Зеленський поінформував про посилення російського ракетного терору проти нашої країни. Окремо зосередилися на тому, що важливо й надалі зміцнювати протиповітряну оборону України сучасними системами західного виробництва.

Зеленський з віцеканцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком

Фото: ОПУ

"Рішення ФРН щодо підтримки нас новою системою Patriot важко переоцінити. Захист неба – наш пріоритет сьогодні", – сказав Глава держави.

Як зауважив Глава держави, він також обговорив з Хабеком потреби нашої країни, щоб гідно відповісти на всі виклики та на те, до чого готуються російські терористи.

"Під час зустрічі обговорили відновлення енергетичної інфраструктури після російських ракетних ударів, а також шляхи залучення німецької допомоги для якнайшвидшого ремонту пошкоджених електростанцій", підкреслив Зеленський.

Окрім того, особливу увагу приділили двосторонній співпраці у сфері ОПК та оборонним потребам українських захисників. Президент подякував за всю військову підтримку, яку надала Німеччина, та обговорив із Робертом Габеком ключові напрями подальшої допомоги.

Сторони також обмінялися думками щодо залучення німецьких інвестицій в Україну та розвитку економічної співпраці. Також скоординували кроки з підготовки Конференції з відновлення України, яка відбудеться в червні цього року в Берліні.

Зеленський з віцеканцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком

Фото: ОПУ

Обговорили під час зустрічі й перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, який також відбудеться цьогоріч у червні. Президент подякував за підтримку Української формули миру з боку Німеччини та сприяння канцлера Олафа Шольца в її просуванні.

Нагадаємо, що 18 квітня до столиці України прибув із робочим візитом міністр економіки Німеччини Роберт Габек. Його супроводжувала бізнес-делегація.

Така подорож до України стала першою для німецького чиновника з початку повномасштабної війни.

Як писали німецькі ЗМІ, віце-канцлер приїхав до столиці нашої країни, щоб обговорити відновлення України та співробітництво у сфері енергетики.

Варто додати, що нещодавно Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: