fbpx
Сьогодні
09:45 18 Кві 2024

До Києва прибув з робочим візитом міністр економіки Німеччини

English version here

Фото: AP

До столиці України Київ прибув із робочим візитом міністр економіки Німеччини Роберт Габек. Його супроводжує бізнес-делегація.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Tagesschau.

До української столиці Габек прибув з делегацією, до якої увійшли представники оборонної промисловості та енергетичного сектору Німеччини, "щоб ще раз подивитися на місці, яка підтримка потрібна енергетичній інфраструктурі".

"Крім лінії фронту і військових об'єктів, Путін цілиться і в цивільне населення. Українці мене в минулий (мій візит – ред.) вразили тим, як вони вміють імпровізувати і швидко ремонтувати свою інфраструктуру знов і знов", – заявив Габек після прибуття до Києва

Габек додав, що Україна в розв'язаній проти неї війні бореться не тільки за своє самовизначення, а й за цінності, які об'єднують Європу.

Фото: DW

У центрі уваги поїздки:

  • нещодавні атаки росії на українську енергетичну інфраструктуру,
  • надзвичайну допомогу,
  • зміцнення української економіки,
  • економічні відносини з Німеччиною.

Під час свого візиту міністр економіки також хоче підготувати конференцію щодо відновлення України у Берліні у червні.

Після прибуття Габек до Києва заявив, що візит відбувся у той момент, коли Україна потребує будь-якої підтримки у боротьбі за свободу.

"Україна бореться за своє самовизначення, за свою територіальну цілісність проти агресії Путіна, але вона також виборює цінності, які об'єднують і визначають Європу", – сказав він.

Габек заявив, що Німеччина продовжуватиме допомагати Україні відновлювати пошкоджену російськими ударами інфраструктуру.

Габек хоче зустрітися у Києві з:

  • президентом Володимиром Зеленським,
  • віце-прем'єром та міністром економіки Юлією Свириденко,
  • міністром енергетики Германом Галущенком.

Потім Габек вирушить до Молдови.

Останнього разу Габек відвідував Україну навесні минулого року. Після тієї поїздки він закликав запровадити санкції проти країн, які отримують уран з Росії для своїх АЕС.

Довідка

Роберт Хабек із партії "Зелених", міністр економіки та віце-канцлер, підтримує відправку ракет Taurus в Україну і роздратований одностороннім рішенням Шольца не відправляти ракети.

Як повідомлялось, канцлер ФРН Олаф Шольц поновив заяву про те, що не підтримує передачу Україні далекобійних ракет Taurus.

Нагадаємо, 27 травня минулого року Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просила надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. 

У листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, заявляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Однак німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: