fbpx
Сьогодні
11:18 18 Кві 2024

Треба переграти путіна в рішучості, - Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС на спеціальному засіданні Європейської ради

English version here

Фото: Офіс Президента

Щоб зупинити російську агресію, Україна потребує негайної допомоги. Країни Європейського Союзу повинні бути більш рішучими.

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на спеціальному засіданні Європейської ради.

"Нам усім із вами треба зараз переграти Путіна в рішучості, щоб ця війна нарешті почала йти до справедливого закінчення", – сказав він.

Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за рішення виділити Україні додаткового Patriot та ракети для ППО.

Президент повідомив, що росія вже знищила майже всю теплову електрогенерацію України.

"Під ударами терористів – дамби та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура. Ми бачимо також, що Росія не відмовляється від радіаційного шантажу і, зокрема, продовжує по-дикунськи гратися з безпекою Запорізької атомної станції. Ми не виключаємо, що під загрозою від російського терору також інфраструктура інших наших атомних станцій та мереж розподілу", – сказав він.

За його словами, це можна зупинити тільки силою ППО – конкретними системами:

  • Patriot,
  • IRIS-T,
  • SAMP/T,
  • NASAMS.

"Системами, які є зокрема у вашому розпорядженні. Вони потрібні в Україні просто зараз. Вони потрібні, щоб Путін був позбавлений звички покладатися на терористичні методи, і це, зокрема, і ваша безпекова потреба", – додав він.

Зеленський зазначив:

"Що більші наші ударні можливості, то швидше російський окупант буде змушений залишити суверенну територію України й завдяки цьому буде змушений дати спокій кожному із сусідів, усій Європі".

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Систему надають на додаток до систем протиповітряної оборони, які вже поставили та ще планують надати, для відбиття російських повітряних атак.

ППО Patriot для України

Нещодавно президент Зеленський нещодавно наголошував, що Україна потребує 25 систем протиповітряної оборони Patriot або її аналогів для того, щоб повністю закрити небо над територією країни.

При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot у світі, але спочатку хоче отримати сім для захисту від російських ракет.

Окрім того, зі слів глави українського МЗС, Україна сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot навіть готова позичити.

Варто додати, що 4 квітня в Брюсселі під час зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: