fbpx
Сьогодні
19:59 17 Кві 2024

Шмигаль під час Форуму партнерства США-Україна закликав американський бізнес інвестувати в українську економіку

Фото: Урядовий портал

За оцінкою Світового банку, відновлення України буде коштувати щонайменше 486 млрд доларів і, це буде наймасштабніший подібний міжнародний проект з часів Другої світової війни.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Форуму партнерства США-Україна 2024, який проходив у Вашингтоні, пише Рубрика.

«У межах відновлення України ключовий фактор — це залучити міжнародний бізнес. Ми працюємо над тим, аби Україна стала наступним місцем інвестицій з боку американських компаній. Ми створюємо необхідні умови та проводимо реформи, аби цих інвестицій та компаній було більше», — відзначив Глава українського Уряду.

Шмигаль

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль також розповів про шість найбільш перспективних сфер для американських інвестицій в Україні. Це:

  • енергетика,
  • оборонна промисловість,
  • аграрний сектор,
  • критична сировина,
  • ІТ,
  • будівництво.
Шмигаль

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України відзначив важливість чотирирічної програми допомоги з боку МВФ та нової чотирирічної програми ЄС Ukraine Facility.

«Тепер ми очікуємо та працюємо над тим, аби отримати підтримку від Сполучених Штатів. Потужна військова допомога з боку США є так само важливою для інвестиційного клімату, як і всі інші зміни. Оборонно-промисловий комплекс — одна з ключових сфер, де Україна та США можуть побудувати унікальне партнерство, від якого виграє весь демократичний світ», — підкреслив Денис Шмигаль.

Як раніше повідомляла Рубрика, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув у Нью-Йорк і 16 квітня зустрівся зі спеціальною представницею США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

За його словами, головна тема обговорень на зустрічах — залучення інвестицій в Україну. Також прем'єр додав, що попереду запланована зустріч із представниками бізнесу, із якими він поспілкується про перспективні проєкти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: