fbpx
Сьогодні
22:42 16 Кві 2024

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат, щоб заохотити потенційних інвесторів: Шмигаль на брифінгу з Пріцкер

Фото: Урядовий портал

«Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат, щоб заохотити потенційних інвесторів. Основною передумовою для цього є надання Україні додаткових систем ППО. Це допоможе захистити всю нашу цивільну інфраструктуру від російського тероризму», — відзначив Денис Шмигаль.

За словами Прем'єр-міністра, особливу увагу Уряд приділяє розвитку співпраці з американськими виробниками зброї та боєприпасів. Також Україна зацікавлена в розвитку логістичних маршрутів та енергетичного сектору.

Шмигаль на брифінгу з Пріцкер

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль і Пенні Пріцкер спільно провели зустріч із представниками деяких найбільших американських компаній, які хочуть інвестувати в Україну або вже ведуть в Україні бізнес-діяльність.

«Ми хочемо, аби США були одним з наших ключових партнерів не тільки в оборонній сфері, але також і в економічній. Маємо багато перспективних проектів», — зауважив очільник українського Уряду.

Він додав, що експортно-імпортний банк США надає 3 млрд доларів для фінансування контрактів та проектів в Україні.

Шмигаль на брифінгу з Пріцкер

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль розповів підприємцям про найбільш перспективні сфери нашої економіки: енергетика, аграрна галузь, оборонна промисловість, видобуток та переробка критичної сировини, а також ІТ.

«Україна змінюється вже зараз. Ми впроваджуємо європейські реформи. Приділяємо ключову увагу питанню верховенства права та антикорупції. Пропонуємо інвесторам податкові та регуляторні пільги, а також розширюємо проекти страхування воєнних ризиків», — зазначив Прем'єр-міністр.

Шмигаль на брифінгу з Пріцкер

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль запропонував нашим партнерам із США створити Наглядову раду для Урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest. Туди увійдуть керівники американських компаній. Це, за його словами, дозволить покращити співпрацю, залучити нові американські інвестиції на наш ринок та сприятиме операційній роботі американських компаній в Україні на щоденній основі.

Як раніше повідомляла Рубрика, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув у Нью-Йорк і 16 квітня зустрівся зі спеціальною представницею США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

За його словами, головна тема обговорень на зустрічах — залучення інвестицій в Україну. Також прем'єр додав, що попереду запланована зустріч із представниками бізнесу, із якими він поспілкується про перспективні проєкти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: