fbpx
Сьогодні
Відео 14:34 17 Кві 2024

Безпілотники ГУР атакували завод у Татарстані, де виробляють літаки Ту-22М та Ту-160М

English version here

Фото: Росзмі

Ударні дрони Головного управління розвідки вранці, 17 квітня, атакували авіаційний завод у Казані, місті у російському Татарстані, де ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в спецслужбах.

Як повідомляють джерела, вибухи на території авіазаводу ім. Горбунова у Казані пролунали 17 квітня близько 10 години ранку (за Києвом).

У місцевих ЗМІ та користувачі соцмереж писали, що перед вибухами спрацювала сирена повітряної тривоги в районі казанського авіаційного заводу. Одночасно розпочалася евакуація персоналу з території підприємства.

В той самий час Росавіація заявила, що аеропорти Казані, Нижньокамська та Нижнього Новгорода тимчасово не приймають та не відправляють літаки, а в мережі почали поширювати світлини та відео вибухів на території заводу, спричинених атакою безпілотників.

Що відомо про авіазавод 

Казанське авіаційне виробниче промислове об'єднання імені С. П. Горбунова – це російське авіаційне підприємство, що входить до холдингу КБ Туполєва.

На вказаному заводі виробляють та ремонтують російські військові літаки, зокрема стратегічні бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, за допомогою яких росія здійснює ракетні атаки проти України.

Нагадаємо, що Збройні сили України та Головне управління розвідки Міноборони спільно провели операцію, завдавши ударів по військовому аеродрому у Джанкої в тимчасово окупованому Криму.

Джерела уточнюють, що з високою ймовірністю унаслідок удару було знищено три батареї ППО, розташовані на території аеродрому Джанкой.

Окрім того, загарбники могли також втратити:

  • кілька гелікоптерів,
  • цистерну ПММ,
  • склад боєприпасів,
  • дві станції РЛС,
  • одну станцію РЕБ/РЕК,
  • пускову установку берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Атака БПЛА по підприємствах у Татарстані

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства, яка знаходяться за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Метою атаки став завод зі збірки "Шахедів". Це була операція ГУР. Крім того, росЗМІ пишуть, що дрони вразили і гуртожиток, де мешкали працівники цього підприємства. Відомо про постраждалих.

Окрім того, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Татарстані. Це неподалік від місця, де під удар потрапив також і завод зі збірки "Шахедів".

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: