fbpx
Сьогодні
14:40 16 Кві 2024

У британській розвідці оцінили здатність росії захистити військові заводи від українських БпЛА

Фото: Телеграм / Baza

Атака України по російському заводу з виробництва дронів типу "Shahed" у Татарстані демонструє здатність українських Збройних сил проникати вглиб росії.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, пише Рубрика.

Розвідка нагадує, що 2 квітня Збройні сили України завдали удару по заводу в Татарстані, приблизно за 800 миль (понад 1200 км) від українського кордону.

Завод працює з липня 2023 року і відомий тим, що виробляє іранські безпілотники типу "Shahed", які росія використовує для нападів на Україну.

Регіональний голова Татарстану згодом заявив у своїй заяві, що "ніхто не захистить нас, окрім нас самих".

"Ця атака вкотре демонструє здатність українських Збройних сил проникати вглиб Росії, обходити російську протиповітряну оборону і знаходити будь-які об'єкти, що використовуються для війни", – вважають у британській розвідці.

У зведенні зазначається, що коментарі глави Татарстанської області, швидше за все, "демонструють страх перед подібними атаками".

"Цілком ймовірно, що Міністерство оборони Росії намагається захистити такі об'єкти і, ймовірно, балансує ризики для об'єктів, де працюють цивільні особи, задля першочергової уваги до лінії фронту, де тактика застосування українських БПЛА і частота таких атак продовжує створювати проблеми для російських сил", – йдеться у зведенні.

Атака БПЛА по підприємствах у Татарстані

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства, яка знаходяться за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Місцева влада Татарстану вже підтвердила атаку. Так званий глава республіки Рустам Мініханов заявив, що на підприємствах у містах Єлабуга та Нижньокамськ було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів.

Метою атаки став завод зі збірки "Шахедів". Це була операція ГУР. Крім того, росЗМІ пишуть, що дрони вразили і гуртожиток, де мешкали працівники цього підприємства. Відомо про постраждалих.

Окрім того, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Татарстані. Це неподалік від місця, де під удар потрапив також і завод зі збірки "Шахедів".

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Атаки дронів на російські НПЗ призвели до того, що порівняно з минулим роком виробництво бензину наприкінці березня скоротилось на 16,6%, дизельного пального – на 7,4%.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: