fbpx
Сьогодні
10:22 16 Кві 2024

У Міноборони під час аудиту виявили порушення на понад 10 млрд гривень

Фото: Міноборони

У Міністерстві оборони провели аудит та під перевірки виявили низку порушень, неефективних управлінських рішень та ризиків в управлінні активами на загальну суму понад 10 млрд грн.

Про це розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир в інтерв'ю "Укрінформу".

Варто зазначити, що після кадрових змін у Міністерстві оборони, зокрема, коли з посади пішов Олексій Резніков, нова команда затвердила план аудитів за ризикованими сферами.

"Робота внутрішнього аудиту – це досить рутинний стандартизований процес у Міністерстві оборони. З приходом нової політичної команди ми, як і будь-яке інше керівництво, затвердили план аудитів за ризикованими сферами.

Під час аудиторських досліджень виявлено порушення, неефективні управлінські рішення та ризики в управлінні активами на загальну суму більше ніж 10 млрд грн", наголосив Джигир.

Як розповів чиновник, Служба внутрішнього аудиту до кінця минулого року провела аудити таких процесів:

  • нарахування та виплати додаткової винагороди за безпосередню участь військових у бойових діях,
  • закупівлі харчових продуктів для військовослужбовців,
  • функціональне управління держпідприємствами,
  • організація фінансового та матеріально-технічного забезпечення підрозділів Сил ТрО,
  • використання ресурсів у сфері діяльності Командувань Сухопутних, Військово-Морських та Повітряних сил ЗСУ.

Заступник міністра додав, що робота аудиту направлена на запобігання порушенням.

"Важливо, що певне відшкодування коштів та усунення переважної частини цих порушень організовано безпосередньо під час проведення внутрішніх аудитів. Завдяки впровадженню аудиторських рекомендацій було досягнуто економічного ефекту на загальну суму більше ніж 1,5 млрд грн", – резюмував Юрій Джигир.

Перевірки у Міноборони

Нагадаємо, раніше Міноборони провело внутрішній аудит у близько сорока військових частинах. Тоді було встановлено, що в Україні було виплачено понад 123 млн гривень бойових виплат громадянам, які не брали участі у бойових діях.

Також аудит Міноборони проводив перевірку тендеру щодо закупівлі обкладинок папок особових справ. Тоді ціну в 351 гривню за одну визнали завищеною.

Крім того, в одній з військових частин Житомирської області знайшли плати з золотом і сріблом на 65 млн гривень, які не стояли на обліку.

А в Чернігівській області Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони з правоохоронцями провела перевірку однієї з військових частин, внаслідок чого були виявлені порушення майже на 40 млн грн.

Окрім того, у січні цього року Аудит Міністерства оборони виявив на складах Командування медичних сил близько 30 тисяч нових турнікетів, які зберігалися там майже рік.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: