fbpx
Сьогодні
12:58 16 Кві 2024

Опитування показало, що кожен другий українець сподівається, що 2024 рік буде кращим за попередній

Фото: УНН

Понад чверть опитаних громадян України (26%) очікують, що цей рік буде більш мирним за попередній. Водночас 33% респондентів вважають, що 2024 рік буде більш неспокійним, ще 36% переконані, що він не відрізнятиметься від 2023-го.

Про це свідчать результати опитування, у якому взяли участь понад 40 тисяч респондентів з усього світу, передає Рубрика.

Його провела Соціологічна група "Рейтинг" спільно з інститутом досліджень Gallup International.

"Україна також демонструє більш позитивні очікування щодо 2024 року порівняно з іншими країнами — кожен другий сподівається на кращий рік, ніж попередній", – зазначили соціологи.

Згідно з дослідженням, 40% людей сподіваються на кращий рік, тоді як 25% очікують погіршення.

Решта 35% вважають, що 2024-ий буде таким же, як і попередній.

Більшість схиляється до думки, що 2024 рік буде складним у фінансовому плані та економічно нестабільним.

Також соціологи виявили, що країни Заходу "більш схвильовані".

На відміну від них, жителі таких країн, як-от Афганістан та Індонезія, висловлюють більш оптимістичні прогнози щодо миру та війни у 2024 році.

У ході дослідження соціологи дійшли висновку, що жителі європейських країн вирізняються найнижчою вірою у позитивні зміни у 2024 році. Зокрема:

  • найнижчий рівень оптимізму у жителів Австрії, Польщі, Росії, Сербії, Болгарії, Італії і Боснії та Герцеговини – менше 25% громадян вірять у краще майбутнє,
  • а найвищий – у мешканців Саудівської Аравії.

Опитування, яке проводили раніше показало, що 71% українців вважають, що для щастя необхідне здоров'я – власне та близьких.

Нагадаємо, 73% громадян України впевнені, що терпітимуть війну стільки, скільки буде потрібно, ще 3% готові терпіти досить довго, на кшталт, рік.

Також ми повідомляли, що кожний третій українець відчуває втому та тривогу, але ми все ще не готові говорити про свої ментальні проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: