fbpx
Сьогодні
10:37 16 Кві 2024

Окупанти відмовляються повторно штурмувати плацдарм у Кринках, - Гуменюк

Фото: Telegram / Денис Казанський

На лівому березі тимчасово окупованої Херсонської області українські оборонці продовжують утримувати плацдарм. Окупанти вишукують варіанти проведення ротацій, тому що росіяни не бажають повторно йти в атаку.

Про це розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Як повідомила очільниця пресцентру, робота зі зміцнення, укріплення плацдарму продовжується, попри те, що ворог не припиняє штурмів. Тільки минулої доби, 15 квітня, росіяни вдались до 5 атак, що є більш-менш сталим числом.

Зокрема вона додала, що ворог під час штурмів вже давно не застосовує броньовану техніку й користується лише піхотою.

"Вони продовжують вишукувати варіанти проведення ротації для того, щоб підтягувати на цей напрямок нові підрозділи, не обізнані в ситуації. Адже повторно застосовувати в штурмах тих, хто звідти дивом повернувся – вони не можуть.

У них дуже низький морально-психологічний стан, у того контингенту, який вже зустрівся з нашими та зрозумів, чия земля на лівобережжі", – додала Гуменюк.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції на лівому березі Херсонщини, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Так, на лівобережжі з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога, тому окупанти змушені підтягувати ресурси з тилу.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Варто додати, нещодавно російські окупанти розстріляли українських військовополонених в Кринках на лівому березі Херсонської області. Відео з черговим російським злочином з'явилося в мережі.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: