fbpx
Сьогодні
11:19 31 Бер 2024

Гуменюк: Сили оборони володіють інформацією щодо якісного та кількісного складу ворога у Криму

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

На сьогодні українським Збройним силам відомо приблизний склад накопичення, що є у Криму, також у Сил оборони є інформація про те, з кого формується і які сили та засоби застосовує угруповання "Днепр", що знаходиться на лівому березі та протидіє на Херсонському та Запорізькому напрямках.

Про це сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Росіяни змушені підтягувати деякі ресурси з Криму, але в них все ж таки дуже ускладнена логістика. Дуже часто лунають заборони використання зрозумілих логістичних маршрутів", – розповіла керівниця пресцентру.

Як зауважила Гуменюк, ворог усвідомлює, що наш вогневий контроль може бути дуже конкретним по цих напрямках. Зараз те вороже угруповання, яке є на материковій тимчасово окупованій частині України, є достатнім ворогу для того, щоб виконувати бойові завдання та поводити штурми.

Окрім того, як наголошує речниця, окупанти досить часто поміж собою проводять ротації у зв'язку з тим, що штурмові дії довготривалий час не мають успіху.

Також, зі слів Гуменюк, продовжує діяти заборона на використання техніки. Це можна спостерігати як на Запорізькому, так і на Херсонському напрямках.

"Штурмуючи плацдарм у напрямку Кринок та Роботиного, ворог обмежений у використанні бронетехніки. На Дніпровському напрямку він її не використовує та ледь набирає групи для проведення одного-трьох штурмів на добу, то на Запорізькому напрямку рух дещо активніший, але обмеження бронетехніки також відстежується", резюмувала Гуменюк.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Так, на лівобережжі Херсонської області з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога, тому окупанти змушені підтягувати ресурси з тилу.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: