fbpx
Сьогодні
14:59 16 Кві 2024

На Львівщині працівники ТЦК прийматимуть родичів військових на базі ЦНАПів

Фото: lviv.media

Відсьогодні працівники ТЦК та СП на Львівщині почнуть приймати рідних військовослужбовців на базі ЦНАПів.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Рубрика.

"Відзавтра, 16 квітня, щовівторка і щочетверга з 09:00 до 13:00 працівники ТЦК та СП, які відповідають за соціальний супровід, прийматимуть сім'ї військовослужбовців і ветеранів на базі ЦНАПів у нашій області", – йдеться в дописі.

Повідомляється, що наразі для цього визначили 16 локацій.

Це ЦНАПи у Стрию, Дрогобичі, Жидачеві, Сколе, Золочеві, Бродах, Буську, Камʼянці-Буській, Радехові, Червонограді, Сокалі, Жовкві, Старому Самборі, Турці, Борині та Новояворівську.

"Там соціальні працівники ТЦК та СП прийматимуть звернення від членів сімей загиблих воїнів, зниклих безвісти, тих, хто потрапив у полон, а також від ветеранів війни і поранених оборонців", – уточнив Козицький.

За його словами, найближчим часом розширять перелік ЦНАПів, куди за консультацією від працівників ТЦК та СП можуть звернутися родини захисників і захисниць.

Начальник ОВА додав, що психосоціальну допомогу безкоштовно можна отримати також в офісах Координаційного центру при Львівській ОВА, які розгорнули у всіх районах області.

Довідка

Львівська область стане першим регіоном, де втілюватиметься пілотний проєкт реформи ТЦК та СП.

"Ми зробимо міжміністерський пілотний проєкт у Львівській області щодо ТЦК та СП, що дасть можливість підвищити кваліфікацію працівників. Наступного тижня ми визначимо три громади, які візьмуть у цьому участь, щоб довести, що центри комплектування можуть виконувати не лише мобілізаційну, а й соціальну функцію, зокрема у підтримці сімей військових та ветеранів" , – сказав раніше Козицький.

Глава ОВА зауважив, що фахівці створеного у травні 2022 року в обладміністрації Офісу підтримки родин військових за цей час під час виїздів у райони Львівщини опрацював понад 2 тисячі звернень від воїнів та їхніх рідних.

Фахівці Координаційного центру при ОВА, офіси якого розгорнули у кожному районі області для надання гуманітарної, юридичної, психологічної та іншої допомоги ВПО, почали виїжджати у громади і проводити роз'яснювальні зустрічі. Лише за останні пів року в громадах проведено близько 100 таких зустрічей.

Нагадаємо, Центри надання адміністративних послуг мають намір стати "єдиним вікном" отримання послуг для ветеранів та їхніх родин.

Також повідомлялось, що 55 деокупованих і постраждалих громад з Дніпропетровської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської областей отримають техніку для відновлення надання послуг і роботи ЦНАП від шведсько-українського проєкту PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: