fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 12 Кві 2024

У Львові розпочав роботу донорський автобус для збору крові

English version here

Фото: Фейсбук / Перше медичне об'єднання Львова

У Львові запрацював мобільний пункт забору донорської крові – це спеціально обладнаний автобус. Перша зупинка – біля Львівського оперного театру, де понад пів сотні охочих змогли здати кров та отримати квитки на виставу.

Про це повідомляє у Фейсбуці Перше медоб'єднання Львова, пише Рубрика.

У чому проблема?

Попри зростаючу готовність до донорства сьогодні, існує значна кількість людей, які все ще опираються різноманітним міфам і забобонам, і тому не відкриті до ідеї донорства.

Один з ефективних шляхів змінити цю ситуацію і залучити молодь — це розвінчання цих міфів та проведення освітніх кампаній, які підвищують обізнаність про важливість та процеси донорства, а також залучати людей на локаціях здійснювати донації крові.

Яке рішення?

Тому у Львові запрацював мобільний пункт забору донорської крові.

Спеціально обладнаний автобус розпочав свою роботу біля Львівського оперного театру. Це його перша зупинка.

У Мобільно центрі крові, саме процес донації, буде супроводжуватися командою медичних фахівців з Міського центру служби крові КП "Першого територіального медичного об'єднання Львова", які забезпечать максимально комфортні та безпечні умови.

Нагадаємо, Рубрика уже повідомляла, що у Львові з'явився новий мобільний центр крові для підтримки життя та здоров'я громадян.

Як це працює?

"Донорський автобус – це в першу чергу зручність та ефективність. Ті люди, які не мають часу приїхати в стаціонарний центр служби крові, можуть стати донорами в мобільному пункті. Все просто: наша команда приїжджає до установи і забирає кров. Ми дуже задоволені першим виїздом і сподіваємося, що в майбутньому нам вдасться залучити ще більше донорів, аби разом рятувати життя українців", – зазначив керівник Міського центру служби крові – Юрій Кобецький.

Всі охочі мали можливість здати кров в самісінькому центрі – біля Оперного театру. Містяни активно долучилися до цієї донації.

Лише за три години кров здали 52 донори.

Здавали сьогодні кров не лише попередньо зареєстровані донори, а й перехожі. Всі вони отримали винагороду – квитки на виставу "Украдене щастя" у Львівський національний театр опери та балету.

"Зазвичай мені не зручно їздити в центри здачі крові – через розташування. Я побачила оголошення в соцмережах, що здати кров можна буде біля Оперного театру. Я мала вільний час, тому і прийшла", – розповідає донорка Христина.

Фото: Фейсбук / Перше медичне об'єднання Львова

Мобільний пункт крові або бладмобіль – це автобус, що обладнаний:

  • п'ятьма кріслами для донацій,
  • місцем відпочинку,
  • холодильниками для зберігання крові.

А роботу такого мобільного пункту забезпечує шестеро спеціалістів, зокрема, лікар та дві медсестри.

Фото: Фейсбук / Перше медичне об'єднання Львова

Як повідомлялось, у Львові запустили  українсько-данський проєкт "Моя група крові", метою якого є залучити людей до донорського руху.

Також повідомлялось, що у Львові стартувала друга акція "Наповнення", що пропонує донорам крові безплатне відвідування вистав, виставок, концертів та екскурсій.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я розробило новий алгоритм забезпечення фронту донорською кровʼю. Кабінет Міністрів його ухвалив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: