fbpx
Сьогодні
16:10 09 Кві 2024

У Карпатах на Львівщині створять новий дводенний туристичний маршрут

Фото: Суспільне Львів

У Львівській області планують запровадити новий туристичний маршрут довжиною 42 кілометри, який почнеться в селищі Сянки та завершиться на горі Пікуй: його можна пройти протягом двох днів.

Про це повідомляє Суспільне, пише Рубрика.

Яке рішення?

У Львівській області для того, щоб краще ознайомитися з природою Карпат та історією цього краю вирішили створити новий туристичний маршрут.

Його початок заплановано на Ужоцькому перевалі, що знаходиться на кордоні Галичини й Закарпаття.

З цієї території видно кордон між Польщею й Україною, він знаходиться дуже близько. Тут розташоване село Сянки, де відбувся перший бій Січових стрільців.

Під час встановлення кордонів між Польщею та Україною більша частина села перейшла на польську сторону, а лише невелика частина залишилася на українській.

Як це працює?

Маршрут пролягатиме Верховинським Вододільним хребтом і його можна буде перейти впродовж двох днів. На маршруті планують облаштувати:

  • фотозони,
  • місця для відпочинку,
  • оглядовий майданчик.
Львівщина Карпати

Фото: Суспільне Львів

"Планується оглядовий майданчик під Пікуєм. Там дуже мальовничі краєвиди й можна буде побачити не тільки наш природний парк "Бойківщина", а також можна буде побачити й Бещадський парк з його найвищою вершиною – гора Тарніца.

Також можна буде побачити полонину Боржава, яка входить до смарагдової мережі", — говорить начальниця еколого-освітнього відділу природного парку "Бойківщина" Ірина Яворська.

Ознакувати пішохідний туристичний шлях "Руська путь" планують до середини літа.

Як розповідає керівник обласного управління туризму Тарас Лозинський, виготовляються:

  • інформаційні знаки,
  • стенди інформаційні,
  • розробляються топографічні карти й це все виставляється по маршруту.
Львівщина Карпати

Фото: Суспільне Львів

"І також додаються певні елементи атракційності, історичні факти, які несе власне Верховинський Вододільний хребет, про "Руську путь", тобто що це колись з'єднувало Закарпатську і Львівську області, і взагалі про "Руську путь" згадано, що вона тягнеться ще з часів неоліту", пояснює чиновник.

Також на маршруті розташований прихисток "Під Пікуєм". Його планують відновити за гроші міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, що план створення безбар'єрного туристичного середовища у столиці представили під час засідання Координаційної ради з туризму та іміджевої політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: